„Orice grad de obezitate are o componentă psihică”, „mişcarea e înscrisă în genetica omului, deci faceţi mişcare! – aceasta nu vă va lăsa nici măcar să fiţi prea supăraţi!”, „să revenim la normalitatea trecută, la dietele nemodificate genetic, la produsele din pieţe care sunt încă veritabile şi nu sintetice” – sunt doar câteva sfaturi oferite luni la cursul de nutriţie destinat persoanelor supraponderale şi cu diabet sau alte boli cronice (ulcer). Preţ de mai bine de două ore, dr. Rodica Sirban, a învăţat cursanţii cu maxime experimentate şi cu exemple concrete despre diete şi reţete pe care le pot aplica pentru a slăbi în greutate şi mai ales pentru a-şi menţine sănătatea. Medicul a cântărit diverse fructe şi legume în faţa cursanţilor şi le-a explicat pe gramaj ce alimente se pot asocia la o masă şi ce nu, atât pentru sănătate cât şi pentru menţinerea glicemiei echilibrată. Medicul a informat că este mai bine să se mănânce mai puţin şi mai des şi să se înlocuiască zahărul cu mierea. Doctoriţa a oferit reţete naturale de prăjituri, din fructe, care, chiar şi coapte în cuptor, sunt mult mai sănătoase decât prăjiturile.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!