Un medic și un asistent medical din Oradea, membri ai echipei naționale medicale, sunt gata să se deplaseze în Turcia și Siria, îndată ce se va formula o cerere oficială de personal militar din partea țărilor afectate, ne-a spus dr. Hadrian Borcea, coordonatorul UPU-SMURD Bihor.
[eadvert]
Deocamdată, Turcia a cerut doar echipe de căutare – salvare în mediul urban, iar Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis primii salvatori profesioniști, care au ajuns marți.
„Acest cutremur i-a afectat în mod direct pe 13,5 milioane dintre cetăţenii noştri”, a declarat marţi ministrul turc pentru urbanism, Murat Kurum. Operaţiunile de salvare continuă, a precizat el, scrie AGERPRES.
Unele drumuri sunt în continuare inaccesibile şi se lucrează în prezent pentru ca ele să devină din nou practicabile. În unele regiuni nu există apă curentă, însă se depun eforturi pentru a repara pagubele cât mai repede posibil şi pentru ca oamenilor să le fie furnizată apă potabilă, a detaliat ministrul turc.
„Durerea este de nedescris”, a subliniat el, adăugând că fiecare oră este preţioasă. Murat Kurum a încercat să-şi încurajeze compatrioţii, subliniind că la precedentele cutremure mai multe persoane au fost salvate chiar şi după 100 de ore.
Cutremurele care au lovit luni Turcia şi Siria au provocat moartea a peste 5.000 de persoane, potrivit noilor bilanţuri publicate marţi, în timp ce echipele de salvare încearcă în continuare să scoată supravieţuitori de sub dărâmături, notează AFP. AGERPRES
Trimite articolul
XBravo ma bine că trimiteți in Ucraina și fără a cere !!!! La voi va trebuie scris special !!!! Bine că ruși au trimis primi ajutoare voi cereți in scris