Accesul la informații sigure și relevante este esențial pentru a ne menține sănătatea și a ne bucura de o alimentație echilibrată și sigură. De aceea, speakerii din cadrul evenimentului sunt specialiști în domeniul lor, cu o experiență de lucru bogată și un interes declarat pentru starea de bine a pacienților lor. În acest demers, s-au alăturat cu entuziasm, în calitate de parteneri, instituții importante precum Universitatea din Oradea și Asociația Dieteticienilor din România.
Evenimentul va fi găzduit de Hotel Hilton Oradea, un spațiu primitor și mereu alături de organizatori, în demersul de a crea contexte pentru a crește comunități, ghidate de valori comune.
[eadvert]
Astfel, Oradea Healthy Plate 2024 va găzdui invitați remarcabili din diverse domenii, aducând o paletă variată de experiențe și expertiză în nutriție, dietetică, HoReCa și siguranță alimentară. Printre aceștia, se numără cercetători eminenți în domeniul nutriției, experți în dietetică, bucătari renumiți, manageri de restaurante, consultanți în siguranța alimentară și reprezentanți ai industriei alimentare. Speakerii vor oferi participanților informații și tendințe, ilustrând diverse perspective și abordări pentru un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Vă lăsăm mai jos câteva informații despre fiecare dintre ei și subiectele discutate.
Dr. Adrian Copcea, medic primar Diabetolog-Nutriționist, la Centrul Medical ASTECO Cluj, ne va vorbi despre “Obezitatea şi diabetul tip 2: nutriție şi intersecții farmacologice”. Prin urmare, vom fi imersați într-un subiect extrem de actual, care necesită o atenție deosebită, mai ales din partea celor interesați de felul în care nutriția afectează corpul și poate declanșa afecțiuni cronice.
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii alimentare, în cadrul Facultăţii de Ştiinţă şi Tehnologia Alimentelor, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca și prorector responsabil cu cercetarea în cadrul aceleiași universități, ne va vorbi despre ”Procesarea alimentelor și impactul asupra valorii nutriționale, un subiect vital pentru toți cei ce activează în domeniu.”
”În spatele fiecărui rezultat remarcabil stă puterea conștientizării. Viziunea mea este ca pacienții să conștientizeze importanța adoptării unui stil de viață sănătos și, implicit, importanța îndrumării unui specialist.”, Anca Ignat-Sâncrăian – membru în Consiliul Teritorial al Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din Cluj, în Asociația Dieteticienilor din România, în American Nutrition Association (ANA) și în European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN). În cadrul evenimentului ne va vorbi despre ”Componentele esențiale ale unui program eficient de slăbire”, așa că vă invităm cu încredere să veniți și să vă bucurați de cele mai relevante informații din domeniu.
“Prioritatea mea pentru pacienţii care se află în timpul tratamentului este combaterea malnutriţiei, a scăderii în greutate, aceasta fiind cea mai des întâlnită problemă a pacientului oncologic şi cea mai greu de combătut.” Irina Mateiaș ce ne va vorbi în cadrul evenimentului despre Managementul malnutriției la pacientul oncologic și ne va oferi sfaturi corecte şi practice despre alimentaţia din timpul tratamentului oncologic.
Înțelegem cu toții importanța crucială a medicilor ATI. Acești profesioniști sunt cei care se confruntă cu cele mai dificile situații medicale. Următorul speaker al evenimentului Oradea Healthy Plate 2024 – Conferința de Sănătate, Nutriție și Siguranță în Alimentație, este unul dintre oamenii valoroși pentru siguranța noastră.
Prof. Univ. Dr. Constantin Bodolea este medic primar ATI, șef al secției clinice ATI în cadrul Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, doctor in Medicină, Șef al Disciplinei ATI-2 în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Acesta este membru Diplomat al Academiei Europene de Anestezie și Terapie Intensivă, membru în Comisia Națională ATI a Ministerului Sănătății, precum și în Senatul Societății de Anestezie și Terapie Intensivă din România. Constantin Bodolea ne va vorbi în cadrul evenimentului despre ”Nutriția pacientului critic: dificultăți și provocări.”, o temă extrem de importantă.
Nutriționist-dietetician autorizat, Dorina Butariu, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara, va susține o prezentare amplă despre ”Ancheta alimentară – de la teorie la practică o temă extrem de importantă.
Prof. Univ. Habil. Dr. Farm. Laura Grațiela Vicaș va susține o prezentare despre “Riscuri și beneficii ale utilizării suplimentelor alimentare în asociere cu medicamentele”. Gabriela Vicaș este profesor de Tehnologie farmaceutică și Biofarmacie în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea, director al departamentului de Farmacie și responsabil de programul de studiu, Nutriție și Dietetică.
Dr. Sanda – Florentina Bortis, medic generalist la Clinica Doja49 Oradea va împărtăși cu noi experiența și cunoștințele sale în domeniul sănătății și nutriției într-o prezentare amplă cu tema “Pericole ascunse în farfurie: contaminanți, pesticide și toxiinfecțiile alimentare asociate.”
Dr. Alina Loredana Borza, medic primar Gastroenterologie și Doctor în Medicină, cu o vastă experiență clinică ce se întinde pe parcursul a 24 de ani ne va vorbi despre “Elemente de nutriție în bolile tubului digestiv.” O alimentație echilibrată, bogată în fibre, vitamine și minerale, este esențială pentru menținerea sănătății tubului digestiv și prevenirea bolilor.
Adrian Bazîliuc, administrator și chef bucătar la Kintaro Sushi & More ne va vorbi despre povestea restaurantului său, “Kintaro-bucătărie de nișă într-un oraș în plină dezvoltare!”
Tehnolog alimentație publică, Adrian este pasionat atât de bucătăria națională, cât și de cea internațională având cunoștințe și experiența de a găti preparate din bucătăria românească, italiană, rusească, ucraineană, asiatică și în special japoneză (rece și caldă).
Eugen Pocian, chef și owner Restaurant Corsarul va susține o prezentare despre traiectoria sa în universul gastronomiei, “De la expat, la elita gastronomiei românești!”.
Prof. univ. dr. Annamaria Pallag este profesor universitar în cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie, unde predă Disciplina de botanică farmaceutică.
Annamaria Pallag ne va vorbi în cadrul conferinței, despre “Puterea antioxidantă a ceaiurilor: obiceiuri de Utilizare și Beneficii Nutriționale”. Beneficiile nutriționale ale ceaiului sunt numeroase și variate, ceaiurile fiind o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor noastre de radicalii liberi.
Dr. Laura Gavrilaș, nutriționist-dietetician și Diana Crișan, nutriționist-dietetician vor susține prezentarea cu tema “Integrarea dietei și stilului de viață ca strategii complementare pentru managementul endometriozei”.
Dr. Laura Gavrilaș, nutriționist-dietetician autorizat, este specialist în nutriție și dietetică, cu o experiență remarcabilă în domeniul său. Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a parcurs o traiectorie academică solidă, incluzând licența, masteratul și doctoratul în nutriție.
Diana Crișan, nutriționist-dietetician autorizat, cu peste 12 ani de experiență, și-a dedicat cariera ghidării pacienților către un stil de viață sănătos, utilizând o abordare personalizată, fundamentată pe dovezi științifice solide.
Maria Vrânceanu, expert nutrigenetică, nutrigenomică și epigenetică va susține în cadrul conferinței, o prezentare cu titlul “Nu-mi atinge cafeaua! Determinanții genetici ai aportului de cafeină”.
Maria Vrânceanu este singurul specialist din România cu studii de masterat în nutrigenetică și nutriție personalizată după genotip, obținând diploma de master în cadrul Universității Tor Vergata, Roma.
Ioana Haș, Nutriționist-Dietetician Dr., cu studii de licență și masterat în Nutriție Clinică și doctorat în Științe Biomedicale, ne va vorbi despre “Nutri-atelierele de sănătate: proiect educațional adresat persoanelor cu diagnostic de cancer.”
În prezent, Ioana Haș își desfășoară activitatea în cadrul Centrului Medical Bioinvest din Oradea, având experiență în managementul nutrițional al bolilor din sfera oncologică, gastroenterologie, obezitate, diabet zaharat și boli tiroidiene, atât la adulți cât și la copii.
Paul Olău, managing partner și head brewer la Beers Nova va susține, în cadrul evenimentului nostru, o prezentare cu titlul “Berea artizanală vs. berea clasică. O analiză a tehnologiei și diferențelor de proces.”
Lioara Ioana Ciugudean, psiholog clinician cu specializare în tulburări de comportament alimentar și în cursuri de psihonutriție la Nutrition Science – Stanford, ne va vorbi despre “Tulburările de comportament alimentar – realitatea clinică”.
Deși se spune că pacienții diagnosticați cu tulburări de comportament alimentar sunt greu de tratat, majoritatea lor pot fi ajutați și mulți dintre aceștia pot fi vindecați complet, pentru o perioadă îndelungată.
Prof. Dr. Lorena Filip, profesor universitar de Bromatologie, Igienă, Nutriţie, în cadrul Facultăţii de Farmacie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, va susține în cadrul evenimentului prezentarea cu titlul “Fructe și medicamente: cum interacționează și de ce trebuie să ținem cont”.
Invitata noastră are o experiență vastă în domeniul nutriției, contribuind la înfiinţarea și autorizarea ARACIS a primului program de studii de licenţă de Nutriţie şi Dietetică din România, în cadrul Facultăţii de Farmacie, UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.
Alexandra Maria, cu o experiență de 15 ani în domeniul dermato-estetic și o carieră de 10 ani ca trainer și speaker internațional la conferințe de estetică din întreaga lume, ne va vorbi despre “Polimorfismele genetice și influența lor în procesul de îmbătrânire prematură a pielii: Perspective nutriționale și de stil de viață”.
Raluca Chisbora, brutar și product developer Brutăria Dorbob, ne va vorbi despre “Pâinea cu Maia artizanală vs. pâinea comercială. Nutritivitate, digestibilitate și impactul asupra HoReCa.”
Raluca Chisbora are în spate un background medical și juridic și a descoperit o pasiune puternică pentru elementele de digestibilitate și nutriție ale produselor cu maia.
Linda Sereș, co-fondatoare Ristretto și moderatoare a celei de-a doua zile a evenimentului, ne va împărtăși din experiența ei de peste 10 ani, în prezentarea cu titlul “Cafeaua: legătura dintre energie și comunitate”.
Linda manageriază cele două locații Ristretto din Oradea de peste 10 ani. Cu trecerea timpului, încrederea oaspetilor a ridicat Ristretto, de la statutul de cafenea la bistro-ul care acoperă și cerințe exigente pe partea de mancare.
Dr. Szalo Mureșan Dumitru, șef serviciu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor, ne va vorbi despre “Standarde și practici pentru siguranța alimentară: de la catering la restaurante”
Cu o vastă experiență în domeniu, Dr. Szalo Mureșan Dumitru ne va împărtăși standardele esențiale și practicile de igienă din industria alimentară într-o prezentare captivantă, abordând diferențele între catering și restaurante în autorizare, termenul de valabilitate al preparatelor interne, bunele practici de lucru și igienă, condițiile necesare pentru desfășurarea activității în blocul alimentar și regulile stricte privind livrarea produselor.
În fiecare zi de eveniment, ne vom bucura de câte o prezentare despre cafea și beneficiile ei dar și de multe alte surprize pe care vă invităm să le descoperiți la fața locului!
Cristian Terec, administrator Black Wolf, va susține, în cadrul evenimentului nostru, o prezentare cu titlul “Cafeaua între pasiune și afacere. Pas cu pas în Universul Cafelei”.
Dr. ing. Dorin Popa, Președinte al Asociației pentru Civilizația și Cultura Vinului, Millesime va susține o prezentare cu titlul “Analiza senzorială a produselor alimentare între valoare și bucurie psihosenzorială”.
Partenerii Oradea Healthy Plate 2024 selectați cu grijă, împărtășind entuziasmul conferinței, sunt producători de produse naturale, locale, de cea mai bună calitate, care își dedică activitatea să susțină sănătatea și bunăstarea comunității.
Plantația Ecodem este un proiect îndrăzneț, finanțat din fonduri europene, ce își propune să promoveze gustul autentic si pur al zmeurei crescute ecologic pe pământ românesc, prin tehnologii moderne.
Andreea Koronios, Zaliari Olive Oil, ne va vorbi în cadrul evenimentului despre
“Uleiul extravirgin de măsline: Adevăruri și Mituri Demontate” o temă extrem de importantă atât pentru publicul iubitor de ulei de măsline, cât și pentru nutriționiști, dieteticieni și reprezentanți HoReCa.
Gama Bun de Tot cuprinde 12 sortimente de dulceață și 12 sortimente de nectar, preparate tradițional, din fructe coapte la soare, îndulcite cu suc de struguri presat la rece. Toate produsele lor sunt ambalate în recipiente de sticlă, nu conțin zahăr adăugat, coloranți sau conservanți și sunt obținute prin metode blânde, care păstrează nutrienții și principiile active binefăcătoare din fructe. Bun de Tot sunt promotorii produselor românești care pot fi incluse într-o alimentație echilibrată la orice vârstă!
Grădina Pădurii este un brand născut din pasiune pentru bogățiile pădurilor sălbatice din România, unde cresc adevărate delicatese, fără intervenția omului. Pasiunea și atenția pentru natură se simte imediat ce gustați din produsele lor.
Sub deviza Stay Healthy! Stay Happy! creatorii Zmura și-au propus să arate că mâncarea sănătoasă poate fi și delicioasă și că există alternative fresh pentru deserturi și gustări de luat la școală sau la birou. Zmura Fresh poate fi găsită în 5 combinații de budinci ce au la bază semințe de chia: budinca de chia cu mango, cu zmeură și cu unt de arahide, vișine și ciocolată.
Alăturați-vă evenimentului Oradea Healthy Plate 2024, o experiență captivantă dedicată nutriției, dieteticii, HoReCa și siguranței alimentare! Pe 27 și 28 martie, la Hotel Hilton Oradea, veți descoperi cele mai noi cercetări, tendințe și practici în domeniu, prezentate de experți de top din industrie. Fiți martorii dezbaterilor inspirate și descoperiți modalități inovatoare de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea prin alegeri alimentare corecte.
Înregistrați-vă acum și alăturați-vă comunității pasionaților de sănătate și nutriție! Faceți primul pas către un stil de viață mai sănătos și echilibrat! Biletele pot fi achiziționate aici
Mai multe detalii: https://www.facebook.com/ramonanutritionist/
CH 17680
Citiți principiile noastre de moderare aici!