Zece profesori din Bihor au luat nota zece la Titularizare. Imediat după aflarea rezultatelor, Cristina Costolas, unul dintre profesorii de zece a avut amabilitatea de a ne răspunde la întrebări.
[eadvert]
Cristina Costolas predă de 8 ani și pare că știe cheia spire sufletul copiilor care abia așteaptă ca doamna să le dea o temă la Educație plastică.
-Jurnal bihorean: Cine este Cristina Costolas, începând de azi un profesor de nota 10?
-Cristina Costolas: Sunt profesor de Educație Plastica, cu o vechime de 8 ani în învățământ, Absolventă a Facultății de Arte Vizuale si Master din Oradea, specializarea Pictură, Pictură și Multimedia, artist plastic și membru UAP. Este o onoare pentru mine această reușită. Aceasta este rezultatul muncii și dedicarii mele la catedră de-a lungul acestor ani. Cred în ceea ce fac și doresc să împărtășesc fiecărei generații cunoștințele mele.
-J.b: Cum v-ați pregătit pentru examen și cum vi s-au părut subiectele?
-C.C: Pentru examen mă pregătesc în fiecare zi. Prezența la catedra îmi impune acest lucru. Predau de câțiva ani în 3 școli și pe această cale vreau să mulțumesc conducerii școlilor că au avut încredere în mine. In condițiile în care, după cum probabil știți, situația catedrei de Educație plastică este sensibilă datorită numărului redus de ore.
-J.b: Unde vreți să predați și cum apreciați statutul profesorului în acest moment?
-C.C: Visul meu a fost și este să ajung profesor universitar sau profesor la Liceul de Arte.
Profesorul din punctul meu de vedere are o mare responsabilitate. El e cel care ajută la formarea și dezvoltarea elevului. Dedicare și pasiune este motto-ul meu. Fiecare elev este înzestrat cu creativitate care merită descoperită și cultivată. Elevilor mei le place ora de Educație Plastică. Sunt întotdeauna nerăbdători să vadă care este următoarea tema, următorul desen de realizat.
-J.b: Ce este Educația plastică? La ce îi ajută pe elevi aceste cursuri?
-C.C: Educația plastica este un mod inedit în a cultiva : exprimarea emoțiilor prin culoare, comunicarea și lucrul în echipă, puterea de concentrare, creativitatea și imaginația. Iar eu asta îmi doresc să cultiv în elevii mei.
-J.b: Cum vedeti relația cu elevii? Vă gândiți la metode inovative de predare?
-C.C: Nu întotdeauna este necesară folosirea de metode inovative, e nevoie de un suflet bun, o vorba bună, un zâmbet. Elevii simt asta și se deschid, ne lasă pe noi profesorii să intrăm în lumea lor.
FOTO: Arhivă personală
Trimite articolul
XFelicitari, Cristina!