Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor anunță o nouă premieră. Este vorba de o intervenție realizată în cadrul Secției de Urologie. O echipă de medici, coordonată de dr. Bogdan Feciche – medic primar urolog, și dr. Simona Mîrț – medic primar ATI, a efectuat o cistectomie radicală laparoscopică la un pacient diagnosticat cu cancer vezical infiltrativ.
„Îndepărtarea tumorii vezicale s-a realizat utilizând tehnica laparoscopiei 3D, în locul chirurgiei clasice invazive. Intervențiaa fost posibilă datorită profesionalismului echipei formate din medicii și asistentele Clinicii de Urologie și ai Secției Clinice de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Județean”, a spus Lisa Crăiuț, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.
[eadvert]
„În vârstă de 68 de ani, pacientul a avut o evoluție specifică intervențiilor minim invazive, necesitând analgezie postoperatorie minimă și timp de recuperare redus. Intervenția a avut loc în data de 6 martie, iar o săptămână mai târziu s-a externat. În momentul de față, pacientul este acasă, în stare bună și urmează să înceapă tratamentul oncologic”, mai precizează Crăiuț.
De la începutul acestui an, echipa medicală are în palmares peste 20 de intervenții uro-oncologice laparoscopice dedicate tumorilor renale (nefrectomii radicale și parțiale), adenocarcinomului prostatic (prostatectomie radicală laparoscopică) și tumorilor suprarenale (adrenalectomia laparoscopică).
„Aceste realizări îndreptate spre binele pacienților sunt o continuare firească a școlii urologice de prestigiu formată și dezvoltată la Oradea, de către prof. dr. Gheorghe Bumbu”, afirmă Crăiuț.
Trimite articolul
XAr fi frumos sa prezentati continuarea, cat a trait, calitatea vietii, tratament oncologic neoadjuvant, etc etc etc.
O operatie chirurgicala reusita nu inseamna pacient oncologic vindecat.
-
Ai dreptate, exact asta voiam sa intreb si eu….
Oameni buni, citiți Noua medicină Germanică de doctor Hamer
Unii spun ca a produs a treia revolutie din istoria medicinei. Altii sunt mai sceptici. Cert este faptul ca aceasta teorie a lui doctorului Hamer a nascut numeroase dispute in lumea medicala. Odata cu aparitia rezultatelor concrete – mii de pacienti vindecati de cancer – ideile revolutionare ale lui Hamer au strabatut in lung si-n lat o lume intreaga.
Sincere felicitări!