Campania de strângere de fonduri pentru complexul ”Sfântul Nectarie” de la Cihei a început in 2019. Din donați s-a reușit să strângă 1,4 milioane de euro, bani cu ajutorul cărora a fost cumpărat terenul, iar în luna iunie, 2021 a fost dat startul construcției.
[eadvert]
Patru arhitecți au lucrat simultan la proiect pentru ca toată documentația să fie finalizată.
Piscină pentru hidroterapie și solare pentru terapie horticolă
Întins pe două hectare, noul complex de la Cihei va beneficia de dotări cum puțin centre din țară au. Piscina interioară pentru hidroterapie, solarele pentru terapiile horticole ori grădinile senzoriale pentru stimulare senzorială și relaxare sunt câteva dintre acestea.
Hidroterapia este o metodă alternativă de tratare a unei game variate de afecțiuni și boli prin utilizarea proprietăților apei. În timpul programului de hidrokinetoterapie mişcările se efectuează în condiţii de descărcare cu amplitudine maximă şi cu solicitări musculare minime. Hidroterapia, la fel ca și kinetoterapia şi terapia ocupaţională, este una dintre cele mai eficiente metode de îmbunătăţire a abilităţilor neuromotorii. Copiii care suferă de acest tip de deficiențe trebuie să facă zilnic eforturi pentru a deprinde abilităţi care, pentru orice copil sănătos, vin natural.
În cadrul centrului de recuperare vor fi oferite terapii de grup și ateliere de dezvoltare a deprinderilor de viață independent, dar și un loc de joacă adaptat pentru copiii cu dizabilități. De asemenea va fi disponibil și un spațiu de închiriat pentru petreceri, potrivit lui Mihai Neșu.
O altă noutate o reprezintă terapia cu cai. La centrul din Cihei vor fi aduși doi cai dresați special pentru a face terapie cu copii. În plus, va fi amenajată o mini-fermă de animale.
Complexul ”Sântul Nectarie” al Fundației Mihai Neșu va dispune de 10 locuri de cazare pentru părinții care vin din alte județe ale țării. “Vor fi condiții de cinci stele, dar cu prețuri modeste, pentru ca fiecare părinte să își permită șederea”, a declarat Mihai Neșu.
Donează 2 euro pe lună la 8844 cu mesajul CREED
În acest moment peste 35.000 de persoane s-au adonat să doneze lună de lună, câte 2 euro fiecare pentru Fundația Mihai Neșu. Este o creștere cu peste 7000 de abonați comparativ cu anul trecut în aceași perioadă. Banii aceștia ajută la plata constructorilor care lucrează pe șantierul complexului din Cihei.
Topul orașelor în care oamenii au redirecționat cei 3,5% din impozitul pe venit:
- Oradea – 105.374 lei
- Sector 6 București – 15.558 lei
- Sector 4 București – 12.890 lei
- Salonta – 10.621 lei
- Cluj – 9396 lei
Zi de zi pe șantier
De luni până vineri, Mihai Neșu stă câteva ore pe zi pe șantier, alături de muncitori. Se asigură că totul decurge bine și stă de vorbă cu muncitorii care îl ajută să construiască complexul care va ajuta sute de copii an de an.
Bisericuța din cadrul centrului urmează a fi pictată
Fundația Mihai Neșu are nevoie de ajutor în continuare
Pentru a realiza ceea ce și-a propus și a acorda ajutor cât mai multor copii și tineri cu dizabilități, Fundația Mihai Neșu avea nevoie de 3,5 milioane de euro, însă prețul materialelor a explodat în ultimele luni, iar asta se vede și pe șantierul viitorului complex de recuperare. În acest moment, pentru a finaliza complet lucrările, Fundația mai are nevoie de aproximativ 1,6 milioane de euro, crescând astfel costul total la aproape 5 milioane de euro.
Cei care doresc să contribuie la susținerea copiilor de care fundația îi are grijă o pot face donând lunar 2 euro. Pentru aceasta se pot abona prin trimiterea mesajului CRED la numărul 8844. Companiile care doresc să doneze 20% din impozitul pe profit, o pot face descărcând Contractul de sponsorizare de pe https://www.mihainesufoundation.com/ro/cum-pot-contribui/donatii-in-bani-sponsorizari.html
Conturile Fundației Mihai Neșui sunt deschise Banca Transilvania – Sucursala Oradea (BIC – Swift BTRLRO22XXX)
IBAN RO63BTRLRONCRT0246793101 – cont în Lei
IBAN RO13BTRLEURCRT0246793101 – cont în Euro
IBAN RO17BTRLUSDCRT0246793101 – cont în USD
Citiți principiile noastre de moderare aici!