„Prețurile sunt în scădere și sunt stabilizate, deci compensarea nu prea își mai are rostul”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.
[eadvert]
Potrivit surselor citate, măsura este susținută de liberali, însă social-democrații nu sunt de acord cu renunțarea la compensare.
Premierul Nicolae Ciucă anunța pe 29 septembrie că Guvernul prelungește perioada în care prețurile la carburanți sunt compensate cu 50 de bani până la sfârșitul anului.
„Menționez decizia prin care vom prelungi ordonanța de urgență prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, declara Ciucă.
Decizia inițială de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani a fost luată la finalul lunii iunie 2022.
Jumătate din această reducere este decontată de către stat și jumătate de distribuitori. Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.
(sursa: Mediafax)
Trimite articolul
XPreturile la combustibil la noi, au scazut f. putin in comparatie cu scaderea pretului titeiului la nivel mondial, scaderea ar trebui sa fie de cel putin 40% cu cat a scazut titeiul pe plan mondial de la 120 & /baril, dar la noi vanzatorii talhari care se lauda cu profituri uriase aplica preturile dupa bunul lor plac umflate si nesimtite, iar motorina care este mai ieftina in toate tarile din europa dar la noi ca la nimeni motorina este mai scumpa decat benzina desi pretul de cost este mult mai mic.