“Am aceptat propunerea de a acorda o săptămână timp de dezbatere. Mai avem o săptămână la dispoziţie, de azi, pentru ca legea să fie finalizată în Guvern şi apoi să fie trimisă în Parlament. În acest moment, România îşi poate permite să indexeze cu rata inflaţiei pensiile sociale minime, de 350 lei, iar restul pensiilor vor putea fi majorate în acest an, începând cu pensiile cele mai mici, însă acest lucru îl vom şti în luna aprilie. Totul va depinde de cum merge economia”, a anunţat Boc, după întâlnirea avută marţi cu reprezentanţii pensionarilor.
Premierul Emil Boc declarase pe 24 ianuarie că termenul-limită pentru adoptarea de către Executiv a formei finale a Legii unitare a pensiilor publice este 3 februarie.
Boc a mai anunţat că urmează să fie constituit un fond de iniţiativă socială “din resursele bugetului, ca urmare a creşterii economice”, ce ar putea fi folosit pentru majorarea pensiilor.
Deşi s-au arătat mulţumiţi de dicuţiile avute cu primul ministru, pensionarii au anunţat că nu renunţă la proteste.
“Premierul ne-a spus că, deocamdată, nu este posibil să ni se acorde 45% din salariul mediu pe economie. Noi nu am fost de acord cu indexarea pensiilor funcţie de inflaţie, însă primul ministru ne-a asigurat că se vor căuta soluţii. Hotărârea noastră este să participăm alături de confederaţiile sindicale la protestele pe care ei le organizează”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor, Preda Nedelcu.
Sursa: NewsIn
El a adăugat că pensionarii au depus la Avocatul Poporului o solicitare prin care să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu neconstituţionalitatea Ordonanţei 114 din 2009, privind unele măsuri financiar-bugetare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!