Plenul Senatului a aprobat miercuri intrarea în procedură de urgenţă a Legii pensiilor, după ce decizia a fost amânată în ultima şedinţă de plen.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România avertizează că Executivul riscă să scoată bugetarii în stradă înainte de data stabilită de sindicate pentru declanşarea protestelor, ca urmare a problemelor apărute la aplicarea Legii unice de salarizare.
Sindicaliştii au reuşit să convingă Guvernul să elimine un articol din Legea pensiilor ce prevedea introducerea unor excepţii în modul de recalculare a pensiilor pentru cadrele militare şi ameninţă cu reluarea protestelor dacă Parlamentul votează pentru creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani.
Sindicaliştii din învăţământ vor contesta, săptămâna viitoare, prin Avocatul Poporului, Ordonanţa 1/2010 prin care se elimină sporurile de doctorat din preuniversitar, şi vor cere, marţi, Ministerului Educaţiei, să elaboreze o serie de norme metodologice pentru aplicarea Legii salarizării unitare.
Proiectul legii unitare a pensiilor publice va fi discutat în Guvern în cursul săptămânii viitoare, şi nu pe 3 februarie cum era prevăzut anterior, iar pensiile mici ar putea creşte din luna aprilie în funcţie de situaţia economică, a declarat, premierul Emil Boc.