CSM CSU Oradea și-a restructurat masiv lotul în vederea ediției care urmează, transferând nu mai puțin de cinci noi jucători străini – Brandon Brown, Kalif Young, Sayeed Pridget, Travante Williams (SUA) și Paulius Petrilevicius (Lituania), plus experimentatul fost internațional orădean Török Rolland. Echipa orădeană va lua startul în preliminariile FIBA Basketball Champions League, iar dacă nu va reuși să se califice în grupe, va juca, la fel ca în anii trecuți, în FIBA Europe Cup.
Președintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Șerban Sere, ne-a oferit opiniile sale legate de perspectivele „leilor roșii” în sezonul următor.
– Cum apreciați lotul cu care echipa va porni la drum în viitoarea ediție?
– Eu cred că este un lot redutabil, cu jucători valoroși. Spre deosebire de anii anteriori, în care uneori nu am reușit să transferăm jucătorii pe care ni-i doream, fiind nevoiți să apelăm la variante de rezervă, de data aceasta a fost altfel. Am adus jucătorii pe care îi aveam în vedere de la bun început. Sunt jucători cu cote, care au evoluat la echipe puternice, din Spania sau Turcia. Noi nu am adus până acum astfel de jucători. Ca atare, suntem mulțumiți de lotul pe care-l avem la ora actuală și credem că vom fi o echipă mai puternică față de ediția precedentă.
– Obiectivele echipei nu pot fi altele față de sezoanele anterioare. Ce ne puteți spune în acest sens?
– Într-adevăr, obiectivul nostru este să ne batem pentru trofee, așa cum ne-am propus de fiecare dată. Vedem însă și transferurile pe care le fac echipele oponente, care se vor întări și ele, cu siguranță. Dar nu ne interesează acest lucru, noi trebuie să ne vedem de drumul nostru și să ne facem treaba, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Avem ambiți mari și în cupele europene.
– Vom încerca să ajungem în grupele FIBA Basketball Champions League?
– Acesta este primul pas. Suntem conștienți că ne va fi foarte greu, avem de trecut trei tururi preliminare, cu adversare foate puternice. Dar, cu ce echipă ne-am construit, avem dreptul să sperăm că vom reuși să ne calificăm în grupe. Dacă nu vonm izbuti, vom juca în FIBA Europe Cup, unde competiția începe să fie din ce în ce mai puternică, reunind echipe din Spania, Italia, Franța, Turcia. Indiferent de competiția în care vom evolua, vom trata meciurile cu maximă seriozitate, încercând să avem un parcurs cât mai lung. Participarea cu succes în cupele europebe este un obiectiv foarte important pentru echipa noastră.
– Cum apreciați noul sistem competițional din Liga Națională?
– Au fost foarte multe ezitări în privința formatului de desfășurare. S-a început cu 18 echipe înscrise, au rămas 17, s-ar putea să rămână 16, pentru că încă nu se știe sigur ce va face Agronomia București. Ne adaptăm la orice variantă. Se va juca în prima fază în sistem fiecare cu fiecare, câte un singur meci cu fiecare adversară, iar apoi pe grupe valorice. Nu pot să comentez, am mai spus-o și altădată, sunt prea multe echipe penru a putea asigura un nivel valoric ridicat în campionatul intern. Eu cred că ar trebui gândit un sistem cu mai puține echipe, fapt care ar duce la o competiție mai puternică.
– Care sunt advesarele cele mai redutabile din campionatul intern?
– Eu cred că sunt aceleași ca în sezonul trecut, adică U BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari. Am remarcat însă și campaniile de achiziții ale altor echipe, cum sunt FC Argeș Pitești, Dinamo București, chiar și CS Vâlcea. Sunt formații care au investit mult în această perioadă și vor fi cu siguranță oponente serioase. M-aș bucura mult ca aceste echipe să fie redutabile și să asigure o competiție internă mai valoroasă, capabilă să atragă spectatori și sponsori cât mai mulți.
– Vă dorim mult succes în ediția care urmează.
Citiți principiile noastre de moderare aici!