Acum Zoltán Thurzó anunță o performanță unică împreună cu câțiva elevii talentați ai Liceului de Arte din Oradea și cu unul dintre elevii săi.
[eadvert]
După o pauză de doi ani, anunță că reîncepe să organizeze evenimente culturale. Este vorba despre pianistul care a încercat să intre în Cartea Recordurilor. Un vis pe care nu l-a abandonat. Festivalul „Bach pentru Toți” este organizat de pianistul orădean Zoltán Thurzó în trei localități: Tămășeu, Oradea, Biharia.
”Festivalul „Bach pentru Toți” a fost fondat în 2015 cu scopul de a prezenta tuturor diversitatea și frumusețea infinită a culturii noastre musicale, prin melodiile lui Johann Sebastian Bach”, explică pianistul.
Coloana vertebrală a concertelor va fi, în același timp, ceea ce e considerată și ”o piatră de hotar muzicală majoră”: vor fi interpretate în două concerte integrala sonatelor pentru flaut ale lui J.S.Bach. Thurzó va interpreta alături de un tânăr flautist foarte talentat, Dávid Borzási.
Întrucât Zoltán Thurzó întotdeauna a considerat foarte important să sprijine tinerii talentați, la un concert din aceste trei evenimente va face o performanță unică cu câțiva elevii talentați ai Liceului de Arte din Oradea: Niculas Paul, Róza Herman, Dávid Pál, Imre Balázs Ghitea (Profesor pregătitor: Mónika Benczédi), precum si cu un propriul elev, Tarpai Csaba.
Invitata specială la acest concert va fi flautista Mircescu Georgiana.
Concertele sunt organizate de Festivalul Bach pentru Toți și Asociația Culturală Classic Arts.
”Toată lumea este binevenită la aceste concerte gratuite, însă dacă publicul va dori, se vor putea face donații pentru înființarea Muzeului Muzicii din Oradea”,anunță Zoltán Thurzo. Muzeul Muzicii din Oradea un megaproiect al pianistului pentru care are nevoie de cel puțin o jumătate de milion de euro, proiect pentru care se pregătește să bată două recorduri mondiale sperând că astfel va deveni mai vizibil și în plan internațional. Artistul are depozitate acasă adevărate comori care vorbesc despre istoria muzicii la Oradea.Pe care e gata să le expună în viitorul Muzeu al Muzicii. ”Doresc ca valori ale epocilor apuse, curiozități istorice, toate curiozitățile ce țin de istoria vieții mizicale a Oradiei să le împărtășesc cu publicul
Pe lângă datele muzicale (scrieri de știință muzicală, afișe, spectacole, craitori, articole din ziare, recenzii) defalcate în mai multe sisteme și separate pe criterii, colecția noastră ascunde și alte caracteristici speciale. Avem cunoștințe exacte despre 174 de compozitori locali, sute de interpreți, despre toate cele 241 de locații în care s-a practicat muzică clasică până în prezent. Avem aproape 250 de suveniruri muzicale, instrumente muzicale, manuscrise originale, scrisori și partituri…Implicarea fiecăruia dintre noi poate face diferența atunci când vine vorba despre un viitor mai bun. În viitorul Muzeu al Muzicii la Oradea va exista un monitor mare, pe care va rula neîntrerupt numele celor care au participat cu donații la înființarea muzeului, indiferent de suma cu care a contribuit.
Orice donație indiferent de cuantumul ei (atât cât ne permite bugetul fiecăruia, persoane fizice sau firme) este binevenită și contează pentru viitorul Muzeu al Muzicii la Oradea”, e mesajul pianistului.
Unde se fac donații
𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐢𝐧 𝐥𝐞𝐢:
RO64 OTPV 2200 0030 9377 RO01
OTP BANK, Sucursala Oradea
Asociația Culturală Classic Arts
𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐢𝐧 𝐞𝐮𝐫𝐨:
RO91 OTPV 2200 0030 9377 EU02
SWIFT code: OTPVROBU
OTP BANK, Sucursala Oradea
Asociația Culturală Classic Arts
𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐢𝐧 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢:
RO51 OTPV 2200 0030 9377 US02
SWIFT code: OTPVROBU
OTP BANK, Sucursala Oradea
Programul concertelor:
Tămășeu – 20 martie, duminică, orele 16:00
Biserica Reformată din Tămășeu
INTEGRALA SONATELOR PENTRU FLAUT ȘI PIAN – I.
Oradea – 25 martie, vineri, orele 18:00
Liceul de Arte, Sala Festivă (clădirea de pe lângă parcul Petőfi)
CONCERT INSTRUMENTAL
Biharia – 27 martie, duminică, orele 18:00
Salonul de muzică a casei Kócza-Thurzó
INTEGRALA SONATELOR PENTRU FLAUT ȘI PIAN – II.
Citiți principiile noastre de moderare aici!