Norii negri de deasupra oraşului s-au dezlănţuit în jurul orei 16:30 o ploaie torenţială care i-a pus pe fugă pe orădenii surprinşi în oraş. Nici şoferii nu au fost mai mulţumiţi, traficul fiind îngreunat. Canalizările nu au făcut faţă ploii de luni.
Inundate
Luni, din cauza ploii torenţiale care s-a abătut asupra oraşului, mai multe străzi au fost inundate, printre care şi Aleea Rogerius. Oamenii au fost nevoiţi să ocolească practic zona inundată, deoarece în unele locuri apa ajungea până la 15 centimetri. Nu este prima dată când canalizările nu fac faţă unei astfel de ploi, transformând străzile în adevărate lacuri. Locuitorii din zonă s-au declarat nemulţumiţi din cauza acestor mici „lacuri” create ad-hoc după ploaie, dar sunt obişnuiţi deoarece astfel de incidente se întâmplă foarte des în zona blocului G1 de pe Aleea Rogerius precum şi la intersecţia dintre Aleea Sulfinei cu Călugăreni, până în zona trecerii de pietoni de la Liceul „Lucian Blaga”. „Ar trebui ca cei de la primărie să rezolve mai întâi problema canalizărilor şi abia apoi să se ocupe de alte probleme deoarece este inadmisibil aşa ceva într-un oraş civilizat mai ales că suntem în secolul XXI”, a punctat un trecător revoltat de faptul că a trebuit să facă cale întoarsă pentru a ocoli zona cu pricina.
În acţiune
Pompierii bihoreni de la Detaşamentul 1 Pompieri Oradea, Detaşamentul 2 Pompieri Oradea şi Detaşamentul Pompieri Marghita au intervenit rapid pentru evacuarea apei din subsoluri, demisoluri şi a unor părţi carosabile inundate. Pompierii orădeni au curăţat străzile Făcliei, Principatelor Unite, Şcoalelor, Miron Costin, Iosif Vulcan, Nicolae Jiga şi Podului iar în municipiul Marghita pompierii din localitate au evacuat apa de pe str. Borsecului, unde au fost inundate şase locuinţe particulare, un cabinet stomatologic, o pizzerie, iar circulaţia pe una din străzile municipiului se desfăşura cu dificultate.
Fiindcă pompierii au intervenit imediat după anunţarea problemelor cauzate de ploaia torenţială, valoarea pagubelor produse a fost minimă, a informat lt. Cristian Herţe.
Înainte insolaţie
Ziua caniculară de luni până la sosirea furtunii a băgat un bihorean la spital, cu insolaţie. V.C. (29 ani), din Câmpani de Pomezău, a fost îngrijit de un echipaj al Ambulanţei, care l-a asistat după primul ajutor acordat la locul solicitării, până la compartimentul de urgenţe de la Spitalul din Beiuş.
Fără legătură
O persoană a decedat luni, din cauze medicale, în pofida speculaţiilor potrivit cărora omul ar fi murit electrocutat de fulger.
Dr. Hadrian Borcea, medic-şef la UPU Oradea, a declarat că luni, aproape de ora 12:00, un motociclist în vârstă de 53 de ani a fost găsit decedat, pe câmp, în zona Alparia. Iniţial, evenimentul se anunţase ca fiind un accident rutier, dar la faţa locului s-a dovedit că nu s-a consumat niciun accident şi că bărbatul a decedat mai degrabă din cauza unor probleme de ordin medical.
Un alt bihorean, un băiat de 16 ani, din Marghita, a ajuns la spital, în jurul orei 20:00, după ce s-a prăbuşit în grădina casei. Şi despre C.F. a apărut speculaţia potrivit căreia băiatul ar fi fost fulgerat. Dr. Hadrian Borcea a relatat că minorul a fost găsit de părinţi şi se pare că băiatul a suferit nişte convulsii înainte de a apărea furtuna, iar incidentul din grădină nu ar fi avut nicio legătură cu tunetele de luni după-amiază. Băiatul a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei, care l-a asistat medical până la Spitalul din Marghita, de unde a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Oradea. Dr. Borcea a relatat că băiatul nu prezintă nicio leziune produsă de fulger şi minorul a şi relatat de altfel că i-a venit rău înainte de sosirea furtunii. Minorul a suferit o fractură la masivul facial şi este în continuare internat la Spitalul Judeţean Oradea, pentru tratament de specialitate, amai informat aceeaşi sursă.
M.B., O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!