„Nu vom avea şcoli bune săteşti decât cu condiţiunea de a avea mai întâi învăţători capabili şi la înălţimea chemării lor”, spunea Dimitri Gusti. În cadrul programului „Şcoala Altfel”, luni, la Colegiul Tehnic nr. 1 Vadu Crişului au avut loc o serie de activităţi cultural-educative, dedicate Zilei Şcolii. La eveniment, pe lângă conducerea şcolii, cadrele didactice şi elevii unităţii de învăţământ, au fost prezenţi reprezentanţii Primăriei, ai Consiliului Local din Vadu Crişului, precum deputatul Ioan Hule şi Codruţa Bogdan, inspector general adjunct în cadrul ISJ Bihor. Pe terenul de sport al Colegiului cei prezenţi au fost salutaţi de prof. Reti Lucian, directorul şcolii, apoi din partea Inspectoratului Şcolar de către Codruţa Bogdan.
„Mă bucur că pot să fiu alături de voi, în această zi deosebită din viaţa dumneavoastră. În calitate de inspector şcolar general adjunct vreau să precizez că acest Colegiu colaborează foarte bine cu Inspectoratul Şcolar. Ne bucurăm că pe lângă procesul instructiv-educativ de bună calitate aveţi şi activităţi exra-şcolare. Mă bucur că conducerea unităţii de învăţământ a avut curajul să organizeze această ediţie a Zilelor şcolii şi sperăm că această tradiţie va continua şi în viitor”, a spus inspectorul Codruţa Bogdan.
Domnul colonel Petru Lung, prim- adjunct al inspectorului şef, în salutul său a mulţumit din partea Jandarmeriei Bihor, invitaţia de a fi prezent cu colegii la Vadu Crişului, într-un moment când Jandarmeria împlineşte 175 de ani de la înfiinţare. După ce a prezentat atribuţiile instituţiei, reprezentantul Jandarmeriei a înmânat două plachete: una primarului Cosma Dorel şi cealaltă directorului şcolii. A urmat apoi o prezentare a Jandarmeriei Bihor, în program fiind demonstraţii cu câini, exerciţiu de prindere a infractorilor, în exerciţii fiind angrenaţi şi elevii prezenţi. Programul în curtea şcolii a continuat cu jocuri educative cercetăşeşti, în corpul A la parter având prezentări firmele de exerciţiu Style Taste, Just Arte, silvicultorii şcolii precum o expoziţie de olărit. La etaj au avut prezentări firmele de exerciţiu D ale Ardealului şi New Look Travel, precum patrula ECO. În corpul B al şcolii, cei prezenţi au putut viziona o expoziţie de pictură şi într-o sală de clasă funcţiona şi un atelier de încondeiat ouă. Cei mai buni au fost premiaţi de către primarul Cosma Dorel şi colonelul Petru Lung. Totodată, de la conducerea şcolii am aflat şi planul de şcolarizare al Colegiului pe anul 2015/2016. În clasa a IX-a, zi, va fi filiera tehnologică, cu o clasă profil tehnician în activităţi economice şi o clasă tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului. La filiera teoretică, o clasă de matematică-informatică, intensiv informatică. La învăţământul seral, clasa a IX-a, o clasă cu profil tehnician în activităţi de comerţ. Învăţământul postliceal va cuprinde trei clase: tehnician silvic, asistent de gestiune şi asistent programator.
IOAN HASAS
Citiți principiile noastre de moderare aici!