La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor locale și din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a celorlalte structuri din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, precum şi reprezentanți ai Poliţiei de Frontieră din Ungaria.
[eadvert]
„După citirea mesajului Inspectorului General al Poliţiei de Frontieră Române, au fost avansaţi în gradul profesional următor, înainte de termen, 20 de poliţişti de frontieră (7 ofiţeri şi 13 agenţi de poliţie), care au avut rezultate meritorii în combaterea migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigarete şi a traficul ilicit cu produse de tutun.
De asemenea, din cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea, au fost avansați în gradul profesional următor înainte de termen, trei polițiștii de frontieră (1 ofițer și 2 agenți de poliţie)”, transmite comisar-șef ITPF Oradea, Laura Beatrice Bondar.
158 de ani de la înființarea Poliției de Frontieră
La data de 24 iulie 1864, domnitorului Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov” şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război. Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104 / 2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române, această dată istorică (24 iulie) a fost desemnată ca sărbătoare oficială a Poliţiei de Frontieră Române, fiind momentul de recunoaştere a identităţii instituţionale şi de asemenea, temelia organizaţiei moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene.
Trimite articolul
XErau mult mai multumiti cei avansati sa primeasca o spaguta !
Au dat ei ca să fie avansați. Una mare; șpagă sau ce au putut și ei / ele.