Evenimentul, intitulat Talent Show, a fost coordonat de doamnele profesoare Delia Tit, Raluca Constantinescu și Magda Botezat, care au reușit să aducă împreună elevi din mai multe clase pentru a celebra diversitatea lingvistică și culturală a Europei, în prezența domnului director adjunct prof. Cadar Ioan și a doamnei director adjunct prof. Agoston Emese, precum și a doamnei inspector școlar de limbi moderne, prof. Ardelean Liliana.
Elevii claselor a 10-a C, a 9-a A, a 10-a B, a 12-a C și a 10-a E și o parte din Ansamblul Folcloric Crișana au impresionat publicul cu momente artistice variate, desfășurate în mai multe limbi europene, precum: engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană, islandeză, flamandă, română și maghiară. Spectacolul a inclus recitări de poezii, interpretări muzicale, monologuri și dansuri, toate punând în valoare talentele elevilor și oferind o oportunitate de a explora bogăția culturală a Europei prin limbile sale.
„Atmosfera din sala de festivități a fost una plină de entuziasm, iar publicul, format din profesori și colegi, a răsplătit fiecare prestație cu aplauze generoase. Momentul a fost cu atât mai special cu cât a subliniat importanța învățării limbilor străine și a contribuției acestora la înțelegerea reciprocă și unitatea între popoarele europene. Organizatorii evenimentului au subliniat că astfel de activități sunt esențiale pentru a încuraja elevii să își dezvolte competențele lingvistice, dar și pentru a le insufla aprecierea pentru diversitatea culturală. Talent Show-ul din acest an a fost o reușită deplină, demonstrând creativitatea și implicarea elevilor, dar și importanța colaborării între profesori și tineri în educația interculturală”, au transmis reprezentanții instituției.
Toți cei implicați în spectacol au fost răsplătiți pentru efortul depus prin oferirea unor diplome de participare. Spectacolul s-a încheiat un mesaj din partea domnului director adjunct de celebrare a identității europene comune subliniind că, indiferent de limba vorbită, „suntem cu toții parte din marea familie europeană”. Organizarea acestui spectacol este una dintre activitățile din cadrul proiectelor ERASMUS +, domeniul Educație Școlară și Acțiunile Jean Monnet, proiecte finanțate de către Comisia Europeană pentru Colegiul Național Mihai Eminescu Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!