Astfel, timp de trei zile, porțile instituției de învățământ au fost deschise tuturor celor care au fost interesați să cunoască oferta educațională a școlii. Musafirii nu s-au lăsat mult așteptați, prezentându-se în număr mare, elevi de clasa a 8-a de la școlile gimnaziale din oraș, precum: Avram Iancu, Nicolae Bălcescu, Szacsvay Imre, Lucreția Suciu, Ioan Slavici, școlile gen. nr. 16, nr. 11, dar și din județ.
Cadrele didactice și elevii s-au mobilizat și au prezentat produse finale, aparatura și tehnicile de lucru, conform specializărilor pentru care școala oferă servicii educaționale. Astfel, catedra de mecanică a organizat un atelier de confecţionare articole decorative din materiale metalice și a prezentat un material video cuprinzând Istoria automobilului. De asemenea, elevii vizitatori și-au putut testa aptitudinile de conducător auto cu ajutorul simulatorului special. Toți invitații au fost răsplătiți cu brelocuri și suporturi metalice decorative.
Cei de la specializarea textile au realizat articole cu tematică pascală, precum: coșulețe pentru ouă, genți cu imprimeuri, huse pentru telefon mobil, papioane, penare școlare, precum și decorațiuni pascale din materiale reciclabile.
Un punct de atracție important a fost laboratorul de estetică, unde elevii școlii au realizat lucrări de manichiură și coafură, precum: împletituri fantezie, coafuri retro și casual, manichiură clasică, franțuzească sau pictată.
Invitații au trecut apoi pe la laboratorul de alimentație unde și-au delectat papilele gustative cu preparate culinare specifice sărbătorilor pascale. Au putut degusta gogoși, clătite, prăjitură cu mere, fursecuri. Un atelier de lucru special l-a constituit cel raw-vegan, unde elevii au pregătit delicioase preparate, cu proprietăți nutritive deosebite.
Cei de la prelucrarea lemnului și-au manifestat abilitățile prin confecționarea unor obiecte decorative din lemn cu tematică pascală, care au fost oferite vizitatorilor.
Dintre invitații de seamă care au vizitat atelierele școlii, trebuie menționați domnul viceprimar Huszar Istvan, doamna director adjunct al Direcției de Sănătate Publică, Zoia Bitea, precum și reprezentanții AJOFM Bihor.
Activitățile au stârnit curiozitatea, dorința de implicare și mulțumirea elevilor că fiecare a putut realiza câte un obiect, prin eforturile proprii, toate ducând la colaborare între elevi, creșterea stimei de sine, a creativității și spontaneității, socializarea în rândul elevilor din școli diferite, porțile școlii rămânând deschise până în toamnă pentru bobocii care își doresc să studieze la una dintre specializările oferite de Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!