Valoarea sa este estimată la 69,2 milioane euro, cu o durată de implementare de maximum trei ani.
Odată obţinuţi aceşti bani, Electrocentrale SA ar primi OK-ul pentru a cumpăra o turbină de alimentare cu gaze, cu o putere instalată de 20 megawaţi, trei cazane de apă fierbinte, care asigură un necesar de Gcal de 225 Gcal/h şi modernizarea magistralelor M1 şi M3 ale sistemului de alimentare cu energie termică. La această misiune de evaluare vor participa reprezentanţii Comisiei Europene, ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, ai Programului Operaţional Sectorial Mediu Cluj-Napoca, ai asistenţelor tehnice JASPERS şi IDOM/ Ramboll, precum şi ai consultantului.
„Suntem la final cu documentaţia. Sper că evaluarea va fi un succes ca să putem să-l demarăm cât mai repede”, spune primarul Ilie Bolojan.
După terminarea evaluării, urmează transmiterea oficială a aplicaţiei la Comisia Europeană şi emiterea deciziei de finanţare a proiectului. Odată implementată, aceasta va fi „investiţia cu cel mai mare impact asupra mediului în centrală, de la data construcţiei acesteia, în anul 1962”, precizează reprezentanţii Primăriei.
C.Gh.
Citiți principiile noastre de moderare aici!