La acest eveniment au luat parte oficialităţi care au reprezentat instituţiile de frunte ale municipiului cu care unitatea şcolară este într-o strânsă colaborare, directori de la alte unităţi şcolare, profesori, elevi şi parteneri cu care colaborează liceul nostru.
Directorul şcolii prof. ing. Varga Ileana a deschis şirul activităţilor ce a urmat a se desfăşura printr-o urare de bun venit şi un cuvânt de mulţumire adresat oaspeţilor dar şi cadrelor didactice şi elevilor implicaţi în realizarea programelor artistice şi a tuturor activităţilor. A fost scos în evidenţă rolul dascălului şi implicit a educaţiei şi a şcolii în formarea elevilor şi în pregătirea lor minuţioasă pentru societate, subliniind faptul că Liceul Tehnologic „Ioan Bococi” este locul unde au crescut „68 de generaţii”, unde elevii şi-au găsit prieteni, iar profesorii au ştiut să-i cunoască pe elevi şi să le dăruiască cu generozitate „cunoaşterea” lor, o şcoală în care elevul învaţă să înveţe, învaţă să descopere, dar mai ales să se descopere.
Cei 68 de ani de existenţă demostrează că, în timp, şcoala nu şi-a pierdut identitatea, nu a intrat în negura uitării ci, din contră, a ştiut să se redescopere, să ţină pasul cu o societate în continuă transformare. Tradiţia s-a îmbinat în cel mai armonios sens cu modernitatea, lucru demonstrat de acţiunile de extindere a reţelei şcolare prin existenţa învăţământului primar, gimnazial, profesional, pentru elevii cu CES şi a învăţământului liceal şi profesional pentru elevii învăţământului de masă.
Generaţii de elevi au trecut pragul şcolii în căutarea educatorilor, învăţătorilor, profesorilor, care au dăruit iubirea faţă de cuvântul scris, tăria numită ştiinţă pentru ca fiecare elev să-şi poată făuri propriile aripi. Demni urmaşi ai celor care şi-au închinat întreaga viaţă şcolii, profesorii, maiştrii şi inginerii unităţii noastre au acţionat cu pasiune cultivând în elevi sentimentul de preţuire a muncii transformând această şcoală într-un atelier de formare a tinerilor.
Directorul adjunct al unităţii prof. Şumălan Mihaela a prezentat istoricul şcolii şi evoluţia unităţii şcolare de-a lungul anilor scoţând în evidenţă baza materială a şcolii, specializările claselor de elevi aprobate în planul de şcolarizare, şi ca o încununare a tuturor lucrurilor frumoase care se derulează în şcoală a pus mai presus de toate importanţa muncii cadrelor didactice în educarea şi profesionalizarea elevilor cu CES spunând că „stările emoționale ale profesorului, pasiunea, creativitatea și dăruirea se împletesc cu ale elevilor, ceea ce reprezintă cheia succesului în instituția noastră”.
„Şi pentru că ne dorim o carte de vizită dar şi un mijloc de a dialoga cu generaţiile viitoare, ne-am propus şi am realizat un număr nou al Revistei şcolii noastre, care se dovedeşte a fi o fotografie fidelă a tuturor activităţilor elevilor şi profesorilor din acest an şcolar, intitulată sugestiv, Universul şcolii mele”, a punctat dir. adj. Şumălan Mihaela.
Prof. Şandor Mariana a luat cuvântul trecând în revistă importanţa proiectelor educaţionale naţionale şi internaţionale care s-au desfăşurat în şcoală şi care nu au fost puţine.
Program artistic
Oaspeţii au fost invitaţi să admire şi o expoziţie cu lucrări artistice realizate de elevi în cadrul Cercului de pictură al şcolii ,,Lumină şi culoare” şi care a constat în: felicitări, desene, colaje, broderii, icoane. A urmat programul artistic care a cuprins interpretarea de melodii populare, muzică uşoară dar şi dans.
Toţi cei prezenţi au fost invitaţi să viziteze expoziţiile realizate de elevi şi cadrele didactice, dar şi şcoala. În fiecare atelier de specialitate s-a desfăşurat apoi concursul pe meserii. Şirul evenimentelor din cadrul acestei sărbători s-a încheiat cu un carnaval care s-a numit sugestiv „Carnavalul primăverii”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!