Nici pomii fructiferi nu au avut de suferit.
În limite normale
Chiar dacă, din cauza temperaturile ceva mai ridicate de la începutul lunii martie, culturile de toamnă erau deja în stadiul de înfrătire, temperaturile mult sub limitele normale nu au compromis culturile. „Starea de vegetaţie a culturilor înfiinţate în toamna anului trecut nu a fost afectată, până în prezent, de temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă. Chiar dacă frunzele care erau mai înalte s-au uscat sau au îngălbenit ,culturile nu sunt compromise”, ne-a spus Luminiţa Măntăluţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Bihor.
Ploile şi zăpada au ridicat nivelul de umiditate din sol care era scăzut ca urmare a secetei de anul trecut. De secetă se pare că nu vom scăpa nici anul acesta. După ce în lunile aprilie, mai şi iunie, nivelul de precipitaţii va fi peste normalul înregistrat în această perioadă, în iulie şi august va fi secetă mare, conform previziunilor meteorologilor.
Conform declaraţiilor făcute de Ion Sandu, directorul Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, sărbătorită vineri, 22 martie, seceta din această vară ar putea fi mai acută decât cea înregistrată anul trecut, existând premise ca, pe lângă culturile agricole, să fie afectate inclusiv plantaţiile de pomi fructiferi sau pădurile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!