În viaţa de zi cu zi este angajat al Consiliului Judeţean Bihor. În timpul liber pictează şi obţine premii naţionale şi internaţionale pentru lucrările sale. Cel mai recent este premiul de excelenţă obţinut la vernisajul care a avut loc zilele trecute la Muzeul Ţăranului Român. În cadrul vernisajului au expus pictori din nouă ţări. „Pe lângă premiile 1,2 3 s-au acordat 4 diplome de excelenţă pentru persoanele care s-au implicat mai mult în sprijinirea artei naive. De altfel, a fost şi o propunere ca la Muzeul Ţăranului Român să se inaugureze şi un spaţiu pentru „maeştrii” artei naive din România”, spune pictorul Mihai Dascălu.
World NAF
În acest an, pictorul orădean a recomfirmat valoarea artei sale pe plan internaţional. Mihai Dascălu a obţinut premiul 2 la American Art Awards, Secţiunea pictura naivă portrete şi premiul 1 la pictură naivă. Succesul său nu a fost trecut cu vederea în America, iar în calitate de câştigător al acestui premiu a apărut în paginile Revistei „Hollywood highlight”.Acolo, pictorul a vorbit şi despre proiectele sale. „ Anul viitor, mă pregătesc să lansez Festivalul internaţional al artei naive, doar virtual, deocamdată, cu un juriu internaţional.
La festivalul World-NAF- World naive art festival sunt interesaţi să participe ca membri potenţiali ai juriului personalităţi din: Israel, Moscova, Estonia.Sunt în discuţii cu personalităţi din Spania, SUA”, a adăugat artistul. Chiar în momentul în care Mihai Dascălu acorda un interviu Jurnalului bihorean, o colaboratoare din Argentina, pictorul naiv Teresita Newman, a confirmat participarea la World -NAF. Pe termen lung, ambiţia lui Mihai Dascălu este să realizeze o enciclopedie mondială a artei naive din 1985 până în prezent.
Citiți principiile noastre de moderare aici!