Acesta se va construi pe strada Făgărașului nr. 2 și va fi construit de Companiei Naționale de Investiții (CNI).
[eadvert]
Noul stadion va fi unul modern, capacitatea exactă a acestui urmând să fie stabilită în funcție de prevederile UEFA – categoria 4, care se preconizează a fi ordonate astfel încât să se poată organiza meciuri de fotbal din cadrul Ligii 1 de fotbal a României, meciuri internaționale UEFA, dar și meciurile naționalei de fotbal.
În octombrie 2020, Consiliul Local a aprobat un studiu de fezabilitate pentru construirea acestui complex sportiv, după care a fost soluționată și problema terenurilor din zonă în vederea depunerii SF-ului pentru finanțare la CNI.
„În urma finalizării documentațiilor pe care le-am trimis către CNI, rezolvând tot ceea ce ne-au cerut, rezolvând inclusiv partea de teren, ni s-a solicitat aprobarea indicatorilor tehnico-economici inclusiv cu contribuția municipiului Oradea. Valoarea totală a investiției se ridică la 472 milioane lei, din care contribuția PMO va fi 4,8 milioane lei. Practic, noi va trebui să asigurăm utilitățile care vor sta la baza funcționări stadionului, în rest investiția va fi realizată de către Ministerul Dezvoltării”, a declarat primarul Florin Birta.
Prin realizarea investiției se propune spre dezvoltare un complex sportiv pe un amplasament de peste 53.000 mp, realizat la standarde contemporane, care va cuprinde un stadion pentru fotbal fără pistă de atletism, cu o capacitate de minimum 16.000 de locuri, o sală de conferințe, spații de cazare și recuperare.
Toate acestea vor fi proiectate ținând cont de posibilitatea utilizării lor, în cantonamente, de către echipele sportive de performanță. De asemenea, prin reamenajarea spațiului exterior, se propun noi trasee pietonale și carosabile necesare pentru aceste funcțiuni.
„În următoarele două luni, proiectul și indicatorii trebuie să treacă de anumite comisii interministeriale în zona Guvernului și am dori ca, în cursul luni mai, să avem o hotărâre de Guvern pentru aprobarea finală a indicatorilor tehnico-economici pentru stadion și să se poată da drumul la licitație”, a menționat Florin Birta.
Conform estimărilor administrației locale, stadionul ar putea fi funcțional începând de la finalul anului 2027.
Trimite articolul
XAsta da dezvoltare. De la stadion de 22mii locuri facem unul la 16mii, pai asta e politica viitorului ca Oradea sa se dezvolte de la 235mii locuitori cat avea in anii 90, la vreo 100 mii locuitori la finalul erei Bolo-Birta, locuri pentru pensionarii si amaratii ce vor mai ramane in oras. Ca despre echipa de fotbal desfiintata de Bolojan in urma cu 10 ani, nu mai are rost sa vorbim. Fix de stadion are nevoie orasul acum
E binevenit un stadion nou, dar totusi suntem singurul judet din tara fara o pista de atletism. Pacat!
-
pe bune????? cum poti sa spui ca nu exista pista de atletism in bihor? :))))))
-
Este pista de alergat pe Stadionul Tineretului de vreo 60 de ani 🙂 . De unde veni-si bre ?
-
La ce iti trebuie atletism in orasul care promoveaza exclusiv transportul cu masina? Mai merge cineva pe jos, sau are nevoie de alergat?
Daca se doreste sa fie un stadion de perspectiva si pt a atrage evenimente importante (meciurile nationalei, concerte, etc) o capacitate de 16mii extrem de putin. Brasovul are stadion de 30mii.
-
nenea propaganda….vezi ca stadionul municipal din Brasov…care avea o capacitate de 30 000, a fost cam demolat. Au inceput reconstructia stadionului tineretului…si va avea o capacitate de 10 000.
-
Ce perspectivă?naționala la Oradea? pentru un meci odată la 20 de ani și atunci un amical cu Luxemburg eventual.Fc Bihor?o eternă Abbabbc?16000 suficient.
Stadionul din Ghencea finalizat in 2020 cu o capacitate de peste 31 000 locuri a costat 100 milioane de euro, cat costa viitorul stadion din Oradea care va avea cam jumătate din capacitate adică 16 000 locuri, asta înseamnă că undeva se șifonează banii alta explicație nu exista, cum naiba sa coste in Oradea cam dublu față de București, chiar daca adaugi inflația .
-
Cum adică cât costa????bineînțeles ca mult peste ala din Ghencea.poi tre sa mai facă niște banii ca să-și întrețină penalele lor de 2 bani Penali noștri sprancenatus&birtanesus cu gashca lor de hoți
-
Nu se sifoneaza bani ci se fura asa direct pe față pentru că-și permit băieți,sper sa scăpăm de ei la toamna,oricine dar ăstea sa nu mai fie nici PNL NICI PSD niciunul cei care au mai fost.
Foarte mic stadion si oribil design ul macar de facea ca ala de la Tirana
De ce nu sunt pusi oradenii sa voteze un design al stadionului?
Se poate face un stadion in 100 de moduri voi l-ati ales cel mai basic de pe google
In viitor asta va fi stadionul LPS si al Universitatii. Oradea si Bihorul vor avea un stadion mare la periferia orsului.
la Timisoara Primaria face stadion de 10.000 locuri cu 23 de milioane de euro. Cam de 3 ori mai ieftin raportat la numarul de spectatori. Daca e pe bani de la Guvern de ce este asa de scump?