Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a avizat, la nivel judeţean cât şi la nivelul unităţilor de învăţământ, datele de desfăşurare a simulărilor de examene preuniversitare. Programul a fost postat pe site-ul www.isjbihor.ro, la rubrica «Ultima oră» (dreapta sus), linkul fiind: „Graficele simulărilor examenelor naţionale”. Acolo pot fi găsite şi zilele în care vor avea loc simulările din fiecare şcoală şi liceu, cu propriile subiecte.
Cât priveşte simulările cu subiect unic la nivel de judeţ, atât la evaluările naţionale cât şi la Bac, acestea vor avea lor pe 25 şi 26 martie, la limba şi literatura română respectiv la limba şi literatura maternă. Pe 27 martie se va mai simula proba la matematică a evaluărilor naţionale respectiv proba obligatorie a profilului – pentru Bacalaureat.
Iar pe 28 martie se va mai simula şi proba la alegere a profilului şi specializării – tot în cadrul Bacalaureatului.
Şcoli cu două simulări
Simulările cu subiecte la nivel de şcoli şi licee vor avea loc în intervalul aprilie – mai. Notăm că unele şcoli au stabilit două runde de simulări, fiind vorba de şcolile din Talpoş de Batăr, Urviş de Beiuş, Răbăgani, „Zelk Zoltan” – Valea lui Mihai, „Lucreţia Suciu” – Oradea, „Miron Pompiliu” – Ştei şi CN „Samuil Vulcan” – Beiuş (care şi-a programat prima simulare în perioada 6 – 11 februarie)
De trei ori, la Răbăgani
La Răbăgani s-au programat chiar trei runde, din care prima a şi avut loc, în perioada 6 – 11 decembrie 2012. Explicaţia triplei simulări ne-a oferit-o directoara Lobonţ Mariela: „La simularea din luna decembrie, susţinută la limba română şi la matematică, 60% din elevi au obţinut note de promovabilitate. Sperăm să îmbunătăţim acest procent la următoarele simulări. Am optat pentru trei simulări fiindcă avem elevi din mediul rural, mai emotivi, şi am dorit să se acomodeze cu atmosfera de examen”.
Întrebată de nivelul ultimelor generaţii de elevi, directoarea din Răbăgani ne-a răspuns că Şcoala are motive de mândrie.
„Avem o fostă elevă, Henţ Monica Mădălina, care a absolvit masteratul la Facultatea orădeană de Geografie, Istorie şi Relaţii Internaţionale, la specializarea Securitate Europeană, şi îşi continuă studiile post-universitare în Franţa. Avem şi foste eleve care au devenit învăţătoare şi îmi sunt acum colege de nădejde”, ne-a încredinţat directoarea Lobonţ Mariela.
Citiți principiile noastre de moderare aici!