Fundaţia din Comunia doreşte să împlinească visul a peste 300 de copii care provin din medii defavorizate. Copiii urmează să fie trimişi în tabără la Briheni (Bihor). Pentru a împlini acest obiectiv, organizaţia are nevoie de sprijinul orădenilor. Aceştia sunt invitaţi să se alăture şi să susţină proiectul „Prima mea tabără”. Tabăra va avea loc în perioada 3-29 august, iar copiii vor fi împărţiţi în patru serii, a câte 87 de participanţi pe grupă.
„Majoritatea dintre ei nu a cunoscut vreodată mângâierea și dragostea adevărată a unui părinte, fiind orfani sau provin din familii extrem de sărace care poate au doar o singură pâine pe zi pentru a se hrăni. Datorită circumstanţelor în care se află, aceşti copii şi tineri, nu ar fi avut, poate, șansa de a participa vreodată într-o tabară educațională”, este de părere Anca Suciu, directorul acestui program.
În cadrul taberei, participanţii vor fi implicaţi în jocuri, drumeţii, activităţi educative şi recreative, dar şi în teste de personalitate care îi vor ajuta să se cunoască mai bine primind de la specialişti răspunsuri la întrebările pe care le au cu privire la dragoste, rezolvarea conflictelor din familie, fumat, consumul de alcool sau droguri și sinucidere.
„Dincolo de toate acestea, beneficiază de o șansă să cunoască minunile lui Dumnezeu în natură și în ceilalți. Tabăra este un loc pentru socializare, dar și pentru auto-cunoaștere, având astfel un rol deosebit pentru o dezvoltare a acestor copii și tineri atât intelectual, emoțional cât și spiritual”, a mai adăugat Anca Suciu.
Obiective
Prin aceste tabere, Fundaţia Comunia şi-a propus reintegrarea şi implicarea activă a tinerilor cu posibilităţi reduse în familie şi societate, descoperirea şi dezvoltarea abilităţilor lor personale prin traininguri practice, conștientizarea copiilor/elevilor privind necesitatea apărării frumuseților naturii înconjurătoare, a obiectivelor istorice, culturale, turistice și spiritual ale Municipiului Oradea și din zonele învecinate, dar şi oferirea posibilităţii de socializare şi relaxare într-un mediu plăcut.
„Realizând aceste obiective vom contribui la soluţionarea problemelor identificate ale grupului ţintă, vom îmbunătăţi calitatea vieţii acestor copii şi tineri, iar participanţii se vor îmbogăţi cu experienţe şi cunoştinţe noi şi utile care vor avea o influenţă benefică asupra mediului în care trăiesc: familia, prietenii, vecinii sau viitori angajatori etc., societatea în general”, crede Anca Suciu.
Potrivit ei, costurile pe copil pe o săptămână sunt de 300 lei, ceea ce reprezintă transport, cazare pentru şapte nopți și servirea mesei de trei ori pe zi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!