Poliţiştii de Proximitate din cadrul IPJ Bihor, în parteneriat cu CPECA Oradea, DSP Bihor, CIADO Oradea şi Fundaţia Încrederea, au lansat marti proiectul preventiv denumit „Tutun, Alcool, Droguri – reţeta autodistrugerii”, proiect dorit a fi în folosul comunităţii şi în deosebi al tinerilor, pentru stoparea consumului de droguri în rândul acestora. La iniţierea proiectului, de la Casa de Cultură a sindicatelor, au fost prezenţi şi un grup de voluntari de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida. Grupul ţintă este reprezentat de elevii a 12 licee şi colegii din Oradea, mai exact circa 5000 de tineri.
Un an cu elevii
Beneficiarii direcţi sunt respectivii tineri, iar beneficiarii indirecţi sunt părinţii şi cadrele lor didactice. Concret, se vor desfăşura o mulţime de activităţi în incinta liceelor vizate, prin care le vor fi explicate tinerilor efectele şi consecinţele consumului de droguri. Activităţile sunt menite să reliefeze efectele pe care drogurile le au asupra sănătăţii fizico-psihice, dar şi efectele acestora din punct de vedere al consecinţelor legale, pierderea libertăţii şi alte aspecte care implică răspunderea penală.
„Proiectul se va întinde pe o perioadă de un an, timp în care activităţile amintite mai sus se vor putea desfăşura în toate cele 12 unităţi de învăţământ implicate în proiect”, a încheiat agentul şef adjunct Gheorghe Predău din cadrul Poliţiei de Proximitate, unul dintre iniţiatorii acestui proiect.
Alexandra Borz
Citiți principiile noastre de moderare aici!