La Colegiul Tehnic Mihai Viteazul a fost lansat proiectul „Educaţie pentru mediu prin activităţi extracurriculare în şcoală şi comunitate”. Evenimentul a avut loc în cadrul Primăverii eco „decretate” de Catedra de Protecţia Mediului.Acest proiect a izvorât din considerentul că „poluarea Crisului Repede este o problemă care ne priveşte pe toţi. Calitatea apei ne influenţează pe fiecare dintre noi, dar în acelaşi timp stilul nostru de viaţă se reflectă în calitatea apei!”, spune profesorul Marilena Filip, coordonator al proiectului.
Crisul Repede se sufocă
Principalele acţiuni care se vor desfăşura în cadrul proiectului sunt:investigarea malurilor Crisului Repede pe sectorul pod CFR Calea Clujului – pod CFR Ioşia pentru depistarea surselor de poluare, investigarea debitului, prelevarea de probe de apă pentru analizarea compoziţiei biologice şi chimice cu ajutorul truselor de lemn din dotare, organizarea unor sesiuni de informare cu sprijinul partenirilor de proiect din cadrul Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri oradea şi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi realizarea unui DVD cu prezentarea rezultatelor proiectului. „Investigând malurile Crisului Repede am constatat că acesta se sufocă datorită nepăsării concitadinilor noştri care aruncă resturi menajere, flacoane şi deşeuri în apă, fără să ierte bogăţia noastră de preţ, apa. Pentru a stopa această influenţă nocivă, autodistrugătoare în esenţa sa pentru omenire, pledăm în favoarea unei educaţii ecologice autentice a generaţiilor actuale de elevi”, spune directorul CT Mihai Viteazul, membru al echipei care a realizat proiectul.
Tot în cadrul proiectului, liceenii au realizat şi vestimentaţii din materiale reciclabile, pe care le-au prezentat în centrul Oradiei de Ziua Pământului.
V.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!