Proiectul va marca Anul Internațional al Voluntariatului şi îşi propune crearea unor noi oportunități pentru tinerii orădeni de a se implica direct în problematica ariilor protejate și a comunităților rurale din județul Bihor.
Deja în iunie s-a desfășurat o campanie de informare a tinerilor liceeni și studenți orădeni privind existența sitului Natura 2000 „Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului” în cadrul căruia sunt incluse o serie de comunități rurale. Tinerii au aflat de oportunitatea existentă prin proiect de a lucra direct cu persoane din aceste comunități. Astfel, s-a format o echipă de 15 tineri voluntari care vor participa la o tabără de voluntariat în Munții Pădurea Craiului, în perioada 29 iulie – 11 august. În tabără, tinerii vor intervieva membrii mai multor comunități rurale, printre care Roșia, Remetea şi Bratca. Scopul interviurilor este de a afla cât de mult persoanele respective înțeleg și acceptă includerea comunității lor într-o arie protejată.
În prealabil, tinerii vor participa la activități de team building și workshopuri despre arii protejate și abordarea comunităților, coordonate de persoane cu experiență în domeniu.
„Proiectul le va dezvolta tinerilor abilitățile de comunicare și prelucrare de date iar Asociația «Gata Oricând» speră ca o parte din tineri chiar să opteze pentru o carieră în domeniul ariilor protejate sau a dezvoltării rurale ca urmare a proiectului”, mai informează coordonatoarea proiectului, Raluca David.
Citiți principiile noastre de moderare aici!