Tinerii din Bihor sunt invitaţi să ajute la refacerea şi întreţinerea infrastructurii de vizitare a sitului ROSCI0061 Defileul Crişului Negru. Voluntarii se pot înscrie până pe 28 octombrie, la adresa contact@aquacrisius.ro, şi să se implice în acţiunile derulate de Asociaţia Aqua Crisius, în zilele de 30 şi 31 octombrie, în cadrul proiectului „Implică-te! E NATURAL să fii voluntar”.
Asociația Aqua Crisius, împreună cu voluntari din județul Bihor, vor asigura în Situl ROSCI0061 Defileul Crișului Negru o serie de acţiuni de voluntariat ce urmăresc atât delimitarea zonelor de campare, informarea vizitatorilor asupra zonelor de campare şi asupra prevederilor regulamentului sitului, amenajarea și semnalizarea vetrelor de foc, cât şi menținerea în stare bună a marcajelor turistice, respectiv a panorilor de informare pentru siguranța vizitatorilor.
„Prin refacerea infrastructurii de vizitare, prin reamenajarea celor trei zone de campare semnalizate și dotate cu panouri de informare/atenționare, dar și prin igienizarea zonelor de campare, cu implicarea voluntarilor, este asigurat un management mai bun al vizitatorilor și se crează condiții pentru respectarea regulamentului aprobat al ariei protejate”, a declarat Anca-Raluca Broinas, coordonator activitate ROSCI0061 Defileul Crişului Negru/Asociaţia Aqua Crisius.
Activitatea „asigurarea prin voluntariat a condițiilor pentru vizitatori și respectarea regulamentului Sitului ROSCI0061 Defileul Crişului Negru” este selectată spre finanţare cu suma de 680 euro în cadrul proiectului „ Implică-te! E NATURAL să fii voluntar”.
Alături de alte nouă activităţi, ea face parte din programele de voluntariat în sprijinul protecției naturii, dezvoltate de administratori de arii protejate, în urma participării lor la sesiuni de instruire derulate în cadrul aceluiaşi proiect.
Proiectul „ Implică-te! E NATURAL să fii voluntar” este implementat, în perioada aprilie 2015 – martie 2016, de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate împreună cu Federaţia Coaliţia 2000 şi Asociaţia Administratorilor de Arii Naturale Protejate. El propune soluții pentru stimularea cetățeniei active prin acțiuni de voluntariat pentru protecția naturii.
Bugetul proiectului este de 38.800 de euro, dintre care 34.985 reprezintă contribuţia granturile SEE, 2009-2014, din cadrul programului Fondului ONG în România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!