Patru tineri s-au pus la dispoziția persoanelor de peste 50 de ani pentru a-i proteja împotriva covid-19. „Livrăm bătrânilor și persoanelor vulnerabile, în mod voluntar, produsele si medicamentele de care au nevoie”, precizează Dagau Lorena Mădălina, inițiatoarea proiectului.
Potrivit acesteia, voluntarii se vor ocupa de cumpărarea și livrarea produselor solicitate de persoanele vârstnice fără a percepe comision sau taxe.
„Prin această acțiune, noi, tinerii voluntari care avem cel mai mic factor de risc vom prelua comenzile de mâncare/ medicamente de la bătrânii sau persoanele vulnerabile și le vom lăsa la ușa casei fără a intra în contact direct cu dumnelor”. Astfel, reducem riscul categoriilor de persoane care sunt cele mai expuse la dezvoltarea de complicații care pot duce la internare în urma infectării cu COVID – 19. De asemenea, pe termen mediu și lung, contribuim la reducerea supraaglomerării din spitale prin protejarea categoriilor de persoane vulnerabile.
Mai mult, tinerii spun că își vor lua măsuri de precauție: „la livrare purtăm măști, mănuși, ochelari (de protecție), avem un dezinfectant cu care ne dezinfectam mâinile și mânerele plaselor la livrare”.
Cum funcționează
La realizarea comenzii telefonice se oferă mai multe variante beneficiarului:
1. Noi transmitem costul produselor și îl sunăm cu 10 minute înainte de a ajunge coletul pentru a lăsa banii la ușă sau într-un alt loc stabilit împăturiți într-o coală de hârtie/ pungă. Voluntarul când ajunge preia banii (purtând mănuși și sigilându-i într-o pungă cu fermoar), sună la ușă și lasă coletul, beneficiarul fiind în prealabil instruit să aștepte 5 minute înainte să preia coletul.
2. Pentru mai multă încredere, există și posibilitatea ca noi să livrăm coletul și să îl lăsăm la ușă, după câteva minute beneficiarul să preia coletul și să verifice produsele, după care să lase plata la ușa și voluntarul să o preia dupa alte câteva minute. Acest lucru însă ne încetinește considerabil si am putea susține si alți oameni în acest timp.
3. Varianta de transfer bancar din partea dumnealor sau a rudelor dumnealor este varianta optimă, dar de care puțini oameni în vârstă dispun.
În funcție de situație adaptăm metodele de mai sus, nu sunt perfecte, dar suntem deschiși la opțiuni și la îmbunătățiri pe parcurs.
Recrutează voluntari
Persoanele care doresc să se alăture grupului de voluntari pot lua legătura cu aceștia la numerele de telefon: 0772130628 sau 0744841450, pentru Oradea și 0736037792 pentru județ.
Episcopia Oradiei, servicii pentru vârstnici și pentru cei aflați în carantină sau în izolare
Trimite articolul
XTocmai ati dat o idee talharilor….
Bravo, felicitari grupului de tineri!
In alte tari, de ex. in Ungaria, statul a obligat toate primariile sa se ocupe de organizarea unor grupuri de voluntari, tocmai in acest scop! Pai, ce s zic, ca in Romania auzi doar de numarul de infectati, dar Guvernul nu se ocupa de oferirea unor solutii!!!!
Nu va mai spun, ca Guvernul maghiar a impus (atentie mare!!! nu, nu a cerut ci a impus!!!) tuturor bancilor din Ungaris ca pana la finele anului 2020 toate persoanele fizice si juridice vor fi scutite de plata ratelor si dobanzilor!!!!! Iar firmele nu mai platesc darile catre stat dupa salariati! Normal, ca in asa conditii si firmele sunt mai flexibile cand vine vorba ca angajatul sa lucreze de acasa sau sa isi ia concediu, iar ungurii se conformeaza bucurosi tuturor restrictiilor impuse.
Orban, ar trebui sa il suni pe Orbán!