28 de tineri descoperă frumuseţea voluntariatului în decursul a două săptămâni pline de aventură.Dacă până acum aj ajuta o bătrână să treacă strada şi coborarea pisicii din pom defineau conceptul de voluntar, luna august marchează o schimbare majoră de viziune pentru 28 de tineri. Aceştia vor lua parte la desfăşurarea proiectului „Viaţa de voluntar la ţară”, realizat de „Organizaţia Naţionala Cercetaşii României, Centrul Local Oradea” şi finantat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în acţiune”. experimenta şi trăi conceptul de voluntar, încercând să-şi facă o idee cât mai completă în această privinţă în cadrul proiectului care se va desfăşura în Săliste, judetul Sibiu.
Toţi cei 28 de participanţi, jumatate dintre ei provenind din zona rurală şi jumatate din mediul urban, vor interacţiona în scopul de a identifica şi pătrunde în tainele voluntariatului. Ei vor avea parte de activităţi diverse: jocuri de cunoastere, învaţarea de meserii de la meşteşugarii satului, vizitarea de obiective turistice, reamenajarea unui spaţiu de joacă, crearea unui traseu turistic şi reconstituirea vieţii dintr-un sat dacic, împreuna cu alţi tineri din localitatile invecinate. Tinerii vor trebui, de asemenea, să-şi promoveze proiectul, prin crearea unui stand cu informaţii legate de acesta, împărţind pliante sătenilor şi vorbindu-le acestora despre ce înseamnă să trăiesti „o viaţă de voluntar”.
„Proiectul doreşte să ofere şansa unor tineri, 8 dintre ei cu posibilităţi reduse, să experimenteze o activitate nouă, pozitivă, în cadrul căreia să poată contribui la dezvoltarea lor personală prin diferite activităţi non-formale, şi să conştientizeze nevoia de dezvoltare, atât pe plan personal cât şi al societăţii din care fac parte prin implicare activă în proiecte de voluntariat. insufletească ideea de voluntar ca promotor al dezvoltarii si progresului in mediul rural”, spune Bogdan Pater.
Citiți principiile noastre de moderare aici!