A devenit o tradiție, ca, la mijlocul toamnei, Consiliul Școlar al Elevilor de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” să organizeze una dintre cele mai îndrăgite activități ale sale, „Balul Toamnei”. Cea de-a VI-a ediție a balului a avut loc sâmbătă în sala de festivități a liceului.
Duelul gimnaziștilor
„Balul Toamnei” a avut trei concursuri, care s-au desfășurat sub atenta supraveghere a unui juriu format din profesori și elevi, membri ai Consiliului Școlar al Elevilor. La această ediție 9 perechi de elevi din clasele VI-VIII, pregătie de diriginții lor, Ioana Mladin, Carmen Bubela și Emilia Negru, și-au disputa locul pentru Zâna și Prințul Toamnă, fiind supuși unor probe amuzante, dar și de dans.
Și pentru că liceul nu duce lipsă de elevi talentați, aceștia și-au încântat colegii cu momentele artistice prezentate de George Ciula, Odette Mihoc, Ariana Turcuș, dar și de trupa de dans Pop Dolls. Aceștia au încântat publicul format din părinți, bunici, frați, dar și din profesori și colegii lor din clasele de gimnaziu și liceu.
Juriul a avut misiunea de a premia cele mai frumoase aranjamente confecționate din flori, fructe și legume, precum și cea mai reușita costumație de toamnă. Premianții din acest an al Balului Toamnei sunt: Zâna Toamnă- Alexandra Mathiu (clasa a VII-a), Prințul Toamnă – Raul Mateșan (clasa a VIII-a), locul II fete – Alexia Dani(clasa a VI-a), locul II băieți – David Cozi (clasa a VI-a) , locul III fete – Raluca Roman (clasa a VI-a), locul III băieți – Vlad Jiroș (clasa a VIII-a), Mențiune fete – Beatrice Berce (clasa a VIII-a), Mențiune băieți – Raul Jude (clasa a VIII-a). Cele mai reușite costume de toamne au fost prezentate de elevele Sorana Floroiu și Daiana Costaniuc, iar cel mai frumos aranjament a fost cel al elevei Diana Sabău. Seara s-a încheiat cu o reușită discotecă.
Personalitate și creativitate
Balul face parte din proiectul educativ „Anotimpurile”. Un proiect care se va desfășura pe toată perioada anului școlar în curs și va avea activități specifice fiecărui anotimp, acestea fiind coordonate de Consiliul Școlar al Elevilor și de profesorii Rodica Turcaș (director adjunct) și Carmen Bubela (consilier educativ).
„Echipa de proiect și-a propus ca prin activitățile desfășurate să contribuie la dezvoltarea personalității copilului prin valorificarea potențialului creativ al acestuia. Este de știut faptul că activitățile extrașcolare contribuie la formarea și afirmarea personalității creatoare.
promovează atât dezvoltarea simțului artistic, a spiritul de competiție, dar și dezvoltarea unor trăsături pozitive de caracter, deoarece elevii participă la două concursuri <Decorațiuni de toamnă> din materiale reciclabile, dar și prin al doilea concurs realizate de elevi și părinții lor, astfel implicăm și părinții în activitățile extrașcolare”, a precizat Rodica Turcaș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!