În spitalele orădene s-a impus un program temporar mai strict, în scopul de a-i feri pe bolnavi de viroză și gripă de la aparținători.
Directiva este de la Ministerul Sănătății, iar Direcția de Sănătate Publică Bihor a trimis tuturor spitalelor, încă de săptămâna trecută, recomandări pentru limitarea pericolului de contractare a infecțiilor respiratorii acute și a gripei de către pacienții internați. Între timp, alți patru oameni, de la un cămin de bătrâni din județ, au ajuns la finele săptămânii trecute la spital cu suspiciune de gripă. Din fericire, cei patru pensionari se simt acum mai bine și e posibil ca rezultatul analizelor să iasă negativ (să nu aibă gripă).
Directiva este de la Ministerul Sănătății, iar Direcția de Sănătate Publică Bihor a trimis tuturor spitalelor, încă de săptămâna trecută, recomandări pentru limitarea pericolului de contractare a infecțiilor respiratorii acute și a gripei de către pacienții internați.
Unele interzise la Spitalul „Curteanu”
La Spitalul „Dr. Gavril Curteanu” este complet interzisă vizita la următoarele secții: Anestezie – Terapie Intensivă, Pediatrie, Chirurgie pediatrică și Chirurgie pentru adulți, Onco-Hematologie, Pneumologie și Boli Infecto-Contagioase.
La celelalte secții de la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”, oamenii își pot vizita rudele bolnave internate doar câte unul și doar între orele 16:00-17:00.
La Spitalul Județean, programul de vizită s-a restrâns de la două ore la o oră. Astfel, bolnavii pot fi vizitați doar de câte o persoană odată, doar între orele 15:00-16:00. Excepție face secția de Terapie Intensivă Coronarieni, unde vizita este de la 14:00 la ora 15:00.
La Spitalul „Pelican”, vizitatorii pot să-și vadă bolnavii zilnic, doar între orele 17:00-19:00. Aici, un pacient poate primi deodată vizita a două persoane, doar pentru o perioadă de 20 de minute.
Este interzis accesul la secția de Neonatologie, cu excepția părinților și, de asemenea, nu pot intra în spital cei care sunt răciți și au simptome de viroze, gripă etc.
În timpul vizitei, toți vizitatorii vor purta echipamente de protecție, pe care le iau la intrarea în spital și le predau la ieșire, la garderoba de la etajul I a spitalului.
Restricțiile se mențin pe o perioadă nederminată, până când Ministerul Sănătății, respectiv direcțiile de sănătate publică, vor constata reducerea pericolului de transmitere a infecțiilor respiratorii acute la bolnavii internați.
Citiți principiile noastre de moderare aici!