Târgul de Crăciun era cunoscut de orădeni ca fiind un eveniment cu tematică specifică sărbătorilor de iarnă, cu prilejul căruia Piața Unirii era împodobită cu sute de luminițe festive, ghirlande și alte podoabe specifice. Pentru a întregi atmosfera, organizatorii amplasau căsuțe de lemn, împodobite în temă cu evenimentul, unde producătorii locali aveau ocazia să ofere spre vânzare mâncare sau suveniruri. Însă, în acest an, aceste căsuțe de poveste din lemn au fost înlocuite cu containere sobre, de culoare maro, asemănătoare cu lemnul, zona de servire fiind vopsită cu un galben strident. Pe fiecare container nou a fost pus în colțul din dreapta de sus logoul Visit Oradea.
Întrebat de reporterul Bihon.ro, specialistul de marketing din cadrul Visit Oradea, Renata Ușvat a explicat că noile containere sunt achiziții proprii, iar chiria pe care o plătesc comercianții este aceeași ca anii trecuți.
Așa cum Bihon.ro a mai relatat, comercianții s-au putut înscrie în perioada 4 noiembrie – 19 noiembrie 2024.
„În Piața Unirii sunt disponibile: 31 de căsuțe din lemn pentru agenți economici din sectoarele alimentar și non-alimentar; 13 locații pentru amplasamente de tip construcție proprie de tip food truck; două locații pentru amplasamente de tip construcție proprie pentru cafea de specialitate; două locații pentru amplasamente de tip construcție proprie pentru cozonac secuiesc; trei locații pentru amplasamente de tip construcție proprie pentru bar şi un amplasament pentru atracții.
În Piața Ferdinand sunt disponibile: o locație pentru un amplasament de tip construcție proprie food truck bar; o locație pentru un amplasament de tip construcție proprie pentru cafea de specialitate; o locație pentru un amplasament de tip construcție proprie pentru popcorn; o locație pentru un amplasament de tip construcție proprie pentru plăcinte; şase locații pentru amplasamente de tip construcție proprie pentru atracții”, au transmis reprezentanții Visit Oradea printr-un comunicat de presă în cursul zilei de luni, 4 noiembrie.
Chirie pentru fiecare zi
Pentru comercianții din zona de căsuțe se va aplica taxarea pe bază de taxă de închiriere după cum urmează: 150 de lei / căsuță / zi + TVA pentru taxă de închiriere căsuță 400 de lei + TVA pentru taxa de instalare 1.000 de lei / căsuță garanție percepută pentru eventuale daune produse de către comerciant în defavoarea organizatorului consumul de electricitate pe baza citirii contoarelor puse la dispoziție de organizatori taxă pe teren (similar impozitului), a relatat Libertatea.
Trimite articolul
XCu betoane trebuia
Tot ieftin, marca betonatorilor fara nici un gust, taranismul e la maxim in oradea
Ce parere, careva a avut blat cu visit, sa faca niste bani. Se stie cum functioneaza, cati sunt legati, daca nu ai intrare mori de foame.
Oribil!
Dar care era scopul?
Sa incapa cat mai multe sa faca bani primaria cat mai multi?
Seamana cu containerele de gunoi recent aduse in cartier
Si baracile de la Auschwitz aratau mai cu gust.
-
Ai fost? Conteaza eficienta, oricum tot profitul il face primaria, stii ca 90% din incasa ajung la buget? Nu conteaza parerea oamennilor cand primaria ia tot profitul
Cine a castigat din asta??? Ca nici oradenii, nici turistii mult asteptati si indragiti……
-
Erau mai frumoase casutele din anii trecuti
erau mai frumoase cele din ANI TRECUTI JUT SINCER
Sunt incomode si prost concepute, deoarece daca vănzatorul vrea sa iasa in fata standului trebuie sa ocoleasca cale de 4-6 căsute deoarece sunt lipite una de alta….. fara rost si în detrimentul cmerciantului. Daca îti cade cumva un produs in fata casutei n-ai cum sa iesi decât dând ocol la 3-4- sau mai multe căsute.
-
Birta o sa iti spuna sa pleci din oras daca nu iti convine