Swimathon este considerat cel mai mare eveniment de fundraising prin înot din țară.
Un concert de jazz, un spațiu creativ în care să picteze toți artiștii neînțeleși, graffiti 3D în parcare, dacă vrei să văruiești scara blocului și să plantezi panseluțe de-a lungul străzii, dacă vrei să pui pe roate o comunitate care tresare la o pasiune pe care nimeni nu știe că o împărtășește cu un sfert din oraș, fiindcă nu aveți unde să o exersați împreună, dacă vrei să ajuți un om care are nevoie de sprijinul nostru pentru a trece peste o cumpănă sau îți dorești să pui pe picioare o afacere socială. Sunt genul de proiecte care pot obţine finanţare prin Swimathon.
„Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate”, explică Claudia Abrudan, director executiv la Fundaţia Comunitară Oradea.
Cum funcţionează?
„Un grup de inițiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. Apoi, își formează o echipă de înotători cu suflet mare, care vor sări în apă în ziua evenimentului. Până la competiția de înot, fiecare echipă își creează rețele de donatori și susținători. Susținătorii vor dona o sumă fixă pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă, în timpul evenimentului. Cu cât mai multe ture de bazin parcurse, cu atât mai mulți bani se adună în contul proiectului”, spune Claudia Abrudan.
Cele cinci ediții anterioare de Swimathon Oradea înseamnă, în cifre: 81 proiecte finanţate, 1.225 de înotători, 9.619 lungimi de bazin parcurse, 479,4 km înotaţi, 200 de voluntari, 473.372 de lei adunaţi, 1.561 de sponsori și donatori individuali şi peste 4.700 de susținători în tribunele Bazinului Olimpic „Ioan Alexandrescu”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!