Turneul Vibrations 2024 va fi unul dintre cele mai notabile evenimente muzicale ale acestui an. Este o sărbătoare a muzicii clasice într-un cadru intim, inspirat din saloanele muzicale ale secolelor trecute, unde artiștii vă invită pe scenă alături de ei. Nu este doar un concert, este o experiență unică, în care sunteți invitați să luați parte la dialogul muzical al artiștilor. Turneul Vibrations începe la data de 7 mai şi va trece prin Târgu Mureş, Sibiu, Brașov, Craiova, București, Cluj-Napoca și Oradea.
[eadvert]
Violonistul Valentin Șerban și pianistul Mihai Diaconescu invită orădenii să facă parte din turneul Vibrations 2024, marţi, 28 mai, de la ora 19:00, în Sala de concerte „Enescu – Bartok”. Recitalul cameral, care cuprinde lucrări din creația lui L. van Beethoven, A. Dvořák, P.I. Ceaikovski, J. Suk și D. Milhaud, va îmbina lucrări muzicale consacrate cu compoziții pline de emoție și măiestrie artistică.
În program figurează: L. van Beethoven – Sonata pentru pian și vioară nr. 9 „Kreutzer”, op. 47; Josef Suk – „Cântec de dragoste”, op. 7, nr. 1; P. I. Ceaikovski – Vals „Sentimental” op. 51, nr. 6; A. Dvorák – Cântec „Țigănesc” op. 55, nr. 4 „Cântece care mama m-a învățat” şi Darius Milhaud – „Le Bœuf sur le toit” op. 58.
Biletele pentru concertul Vibrations 2024, unde muzica clasica întâlnește neconvenționalul și virtuozitatea interpretativă, se pot achiziţiona de pe platforma Bilete.ro
Valentin Şerban este marele câştigător al Secţiunii Vioară din cadrul Concursului Internaţional George Enescu 2021. Absolvent al Universității Transilvania din Brașov, Valentin Șerban și-a finalizat studiile de master în Austria, la Universitatea de Muzică și Arte ale Spectacolului din Graz, sub îndrumarea celebrei violoniste Silvia Marcovici. De-a lungul carierei sale, a cântat pe numeroase scene din România, Franța Germania, Austria și Italia, iar începând din anul 2018 este membru al orchestrei Les Dissonances din Paris, dar și concert-maestru invitat al Orchestrei Române de Tineret.
Numele lui Valentin Șerban este legat şi de concertele în întuneric „Bach Unseen” și „Concert cu ochii larg închiși”, în colaborare cu artistul vizual Cristina Bobe. Acest proiect neconvențional, în cadrul căruia violonistul a susţinut câte un recital de 60 de minute în întuneric total, a ajuns în mai multe localități din România, în spații neconvenționale, fiind o experiență inedită pentru public și artist deopotrivă.
Pianistul craiovean Mihai Diaconescu a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa prof. univ. dr. Csíky Boldizsár şi începând cu anul 2014, a studiat la Helsinki, datorită unei burse Erasmus, finalizând apoi și masterul la Academia „Sibelius” din capitala Finlandei, la clasa profesorului Erik T. Tawaststjerna.
A debutat pe scena internațională la vârsta de 12 ani, în cadrul unui curs de măiestrie, la München. Din anul 2006 a început o activitate concertistică puternică, susținând concerte pe scenele din România și pe cele internaționale. În decursul carierei sale, Mihai Diaconescu a obținut premii la concursuri importante la nivel internațional: Premiul I la Concursul „Rovered’Oro” (Italia), Premiul I la Concursul „Liszt” (România), precum și alte distincții.
Citiți principiile noastre de moderare aici!