“Sărbătorirea unor evenimente importante din trecut reprezintă respectul pentru istoria și identitatea națională. Este de datoria noastră, ca națiune, să ne amintim aceste fapte determinante pentru poporul român. Alexandru Ioan Cuza a pus în aplicare agenda politică liberală, fiind susținut de Mihail Kogălniceanu. Agenda cuprindea reforme modernizatoare precum: un nou cod civil și penal inspirat din cel francez și belgian, înființarea Armatei Naționale Române, modernizarea educației, reformă agrară, schimbarea alfabetului chirilic cu cel latin, secularizarea averilor mănăstirești și reforma fiscală, etc. La sfârșitul domniei lui Cuza, statul modern român era, în esență, edificat. Reformele promovate de el sunt considerate bazele Statului Român modern”, transmite Instituția Prefectului, care-i invită pe români în piață.
Programul festivităților
10:00-10:02 Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă;
10:02-10:05 Intonarea Imnului național al României de către Popa Bianca Diana, elevă la Liceul de Arte Oradea, secția Canto popular;
10:05-10:20 Te Deum oficiat de preoții din structurile Sistemului Național de Securitate din cadrul Garnizoanei Oradea;
10:20-10:30 Alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului, rostite de:
– Prefectul județului Bihor Dumitru Țiplea
– Prof. univ. dr. în istorie Gabriel Moisa
10:30-10:40 Scurt moment artistic susținut de Corul General Traian Moșoiu;
10:40-11:05 Festivitatea depunerii de coroane, jerbe și buchete de flori la Statuia Regelui Ferdinand I din Piața Unirii;
11:05-11:10 Defilarea detașamentului de onoare și onorul muzicii militare;
11:10-11:20 „Hora Unirii” cu Ansamblul Folcloric Bihorul, împreună cu participanții la ceremonie.
Trimite articolul
XAlocutiunea domnului Erdely?
Ce tot sărbătoriți fără ca lumea să cunoască adevărul?!
„Alexandru Ioan Cuza a pus în aplicare agenda politică liberală, fiind susținut de Mihail Kogălniceanu”. …și de Manzzini, și de lojele masonice din Franța și Anglia, la ordinul cărora a acționat. „Agenda politică liberală” s-a conturat la 1848, sub amenințarea țarului Nicolae I, care vroia „să protejeze neamurile pravoslavnice din Balcani de liberalismul masonic occidental” și s-a defintivat după războiul Crimeei din 1853-56, când masonii vroiau constituirea unui stat-tampon între Europa Centrală și Imperiul Rus. Voință populară? Serios?!
„…reformele modernizatoare precum: un nou cod civil și penal inspirat din cel francez și belgian, înființarea Armatei Naționale Române, modernizarea educației, reformă agrară, schimbarea alfabetului chirilic cu cel latin, secularizarea averilor mănăstirești și reforma fiscală” au fost un atac la ortodoxia tradițională greacă, prin lichidarea mănăstirilor subordonate Muntelui Athos și înlocuirea cu o nouă ortodoxie „română”, creată ca unealtă care servea exclusiv noul stat masonic.
De ce credeți că acel Te Deum de la ora 10:05 va fi „oficiat de preoții din structurile Sistemului Național de Securitate din cadrul Garnizoanei Oradea?”
Sărbătoare doar pentru smecheri, ia vedeți sclavi-mea din confecții, ca lucrează aproape toți, pentru ei Dumnezeu e patronu. Șalariu de căcat, sclavii asa trebuie tratați, patronu burta mare și ne explica cum noi ca să trăim trebuie sa muncim pentru el. El nu răspunde în fata legii, Săracii nu merita. ITM nu are nici o treaba. Ei sunt acolo pentru a lua șpăgi și salar. M-am saturat de democrație doar pentru aia cu bani.