Vești bune pentru bihorenii care vor să dezvolte o afacere în domeniul nonagricol în mediul rural.
„Primii bani pentru afacerile din mediul rural vor fi virați în conturile antreprenorilor din zona rurală a județului Bihor începând cu luna aprilie 2022. Un prim raport de selecție a dosarelor depuse în Submăsura 6.4. – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole și 6.2. – Investiții în înființarea de activități nonagricole în zona rurală, a fost publicat de AFIR”, a anunțat Cristian Buzlea, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bihor.
Bihorenii investesc peste 2.000.000 de euro, Fonduri Europene, în domeniul non-agricol. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat un prim raport de selecție a dosarelor depuse în Submăsura 6.4-Investiții, dar și Submăsura 6.2 – Investiții în înființarea de activități nonagricole în zona rurală.
Beneficiari
Beneficiarii eligibili la finanțare în această primă etapă vor putea semna contractele pentru a primi banii solicitați în perioada 2 noiembrie – 1 decembrie 2021, pe parcursul lunii aprilie. Astfel, Girișana Prest SRL va dezvolta în comuna Sântandrei o hală de confecții metalice și prelucrare a fierului. În comunele Chiraleu, Abram și Olcea, firmele SC Danevota SRL, Agro Country-Style SRL și Agrosty SRL vor investii în activități de producția de fabricare a betonului și a produselor finite din beton, dale, garduri, panouri, stâlpi, etc., iar alte patru societăți vor investi banii europeni în fabricarea produselor din lemn, mobilă, lambriuri, peleți și brichete. Investițiile vor fi implementate de Ava Fashion Design Factory SRL, Dușe Cosmin Andrei PFA, SC Anserda SRL, în localitățile Ucuriș, Ghighișeni, Șuncuiuș. Valoarea sprijinului financiar al fiecărui contract este de 200.000 euro.
[eadvert]
Submăsura 6.2. „Încurajarea activităților nonagricole în mediul rural”, care are ca și rol încurajarea de activități noi în cadrul societăților, un fel de Start –up rural, finanțează în această primă etapă activități medicale, turistice, agrement și relaxare. Astfel, în comuna Câmpani, societatea SC Dental Fix by Andreea SRL va dota un cabinet stomatologic cu echipamente performante în valoare de 50.000 de Euro. În comuna Cociuba Mare, SC Rafada Medica SRL, va dota un cabinet medical cu aparatură destinată medicinei generale – analiză și laborator. În zona activităților turistice de agrement și relaxare, în localitatea Tomnatic, comuna Vadu Crișului, Tomnatic Adventures SRL va construi un Adventura Parc, dotat cu tiroliene, trasee prin copaci, baloane, trambuline și tobogane.
În comuna Sânmartin, SC Andefi Tour SRL, SC Power Pedal SRL și Artprod & Cons SRL, vor achiziționa biciclete electrice, ATV – uri și alte echipamente de relaxare a turiștilor care vor veni în stațiunile Băile Felix și 1 Mai. În comuna Bratca, SC Merape Acupunct Med va dota un cabinet cu echipamente fizio – terapeutice.
„În această perioadă suntem în plină activitate de evaluare a proiectelor depuse la OJFIR Bihor, componenta non-agricolă, astfel încât întreg procesul de evaluare să îl putem finaliza până în data de 15 aprilie 2022, urmând ca raportul final de evaluare și selecție să fie publicat până la sfârșitul lunii aprilie”, a precizat Cristian Buzlea.
Trimite articolul
XEste pt firme noi sau pt firme vechi?
La sate e nevoie de asfalt, beton, poduri. Asta e dezvoltare. In asta trebuie bagati banii, nu trebuie dati privatilor. Privatii trebuie sa presteze in favoarea statului pentru dezvoltare
-
Bicicletele trebuie să producă electricitate.
Felicitări Cristi pentru toată perioada de când ești la APIA.