S-a întâmplat în cadrul proiectului cu participare regională „Viitorul sună bine” care a avut loc la CT Mihai Viteazul din Oradea, acolo unde 24 de firme de exercițiu și-au etalat ofertele.
Inițiat și coordonat de către echipa Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazul”, proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea Oradea, Facultatea de Protecția Mediului, Departamentul Ingineria Produselor Alimentare, Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor și are ca obiective: experimentarea de către participanți a unor situaţii de lucru în care depind unii de alţii pentru a avea succes, exersarea abilităţilor personale şi a capacităţii de lucru în echipă, formarea de responsabilități și atitudini pozitive față de păstrarea nealterată a mediului înconjurător și formarea comportamentului ecologic.
Secțiuni
Douăzeci și patru de echipe formate din elevi sau studenți și profesori coordonatori și-au anunțat participarea directă, au organizat standuri tematice și au prezentat materiale Power-Point în cadrul următoarelor secțiuni: materii prime eco / bio, reciclare deșeuri / produse nedegradabile, reciclare deșeuri / produse biodegradabile, produse prietenoase cu mediul înconjurător și ambalare eco / bio.
„Mulțumim tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment. Tinerii reprezintă sursa și resursa unui viitor mai bun. Trebuie să creadă în ideile lor, să le expună și să le implementeze, iar noi, profesorii trebuie să le fim alături în acest demers”, a precizat prof. Monica Runcanu, coordonatoarea proiectului. Scopul proiectului e acela de a încuraja atitudinile, abilitățile și cunoștințele elevilor referitoare la comportamentul antreprenorial. Grupul țintă au fost elevii din clasele IX-XII de la CT Mihai Vieazul, studenții de la Facultatea de Protecția Mediului din Oradea, dar și părinții și comunitatea locală. Pe lângă târgul ideilor de afaceri în proiect are loc și un concurs al ideilor de afaceri.
În urma implementării acestui proiect se așteaptă următoarele: promovarea unei atitudini responsabile ca elev într-o instituție și o atitudine pozitivă față de recilare, protejarea mediului înconjurător; dezvoltarea gustului estetic și a sensibilității pentru valorile artistice, a motivației, voinței, imaginației și a creativității; dezvoltarea capacității relaționare și afirmare socială precum și a spiritului de echipă; dezvoltarea relaliei elev-elev, profesor-elev.
Invitați la evenimentul de la Mihai Viteazul au fost: Horia Abrudan – inspector școlar pentru managementul resurselor umane; ș.l. dr. ing. Timar Adrian -director Departament Ingineria Produselor Alimentare din cadrul facultății de Mediu, prof. dr. ing.Mintaș Ioan, dr. ing. Hodișan Nicolae – director executiv la DA Bihor, din partea Serviciului Centrul național de informare și promovare turistică Bihor, Consiliul județean Bihor a fost Dubere Adrian – șef serviciu și Jora Ionuț.CT ”Mihai Viteazul” Oradea, Facultatea de Protecția Mediului, CT Alexandru Roman, LT Romano Catolic Szent Laszlo și profesorii coordonatori: Runcanu Monic, Vușcan Adrian, Luca Georgeta, Nogradi Marta, Șuteu Ioana, Tiutin Rodica, Timar Adrian, Botiș Daniela, Hălbac Șerban, Alb Ioana, Catona Valeria, Vușcan Adrian, Pop Camelia, Radu Florica, Hîlma Elena, Tipi Izabella, Hodișan Carmen, Vașadi Adriana, Hîlma Elena, Kele Tunde, Pop Nicoleta, Hodișan Dragoș, Caraman Bogdan, Szuiogan Nadia au avut standuri în cadrul proiectului.
Obiective:
-Experimentarea de către participanți a unor situații de lucru în care depind unii de alții
– stimularea abilităților personale și de lucru în echipă;
– Conștientizarea participanților și a comunității locale cu privire la importanța calității mediului înconjurator;
-formarea de responsabilități, respect și atitudini pozitive față de păstrarea nealterată a mediului înconjurator;
-Formarea comportamentului ecologic prin propunerea și implementarea unor idei de afaceri care să încurajeze utilizarea materiilor prime bio și eco
Trimite articolul
XCe faaain. Școala care face om din tine. Trebuie doar să vrei.