„Ne gândim ca orice cetăţean să poată vedea live, prin Internet, activitatea din ţarcuri şi manipularea hranei pentru câini. Probabil vom institui o taxă modică, de un euro pe lună, pentru acces la reţeaua video. Dorim transparenţă totală în activitatea de preluare şi adăpostire a câinilor comunitari”, a precizat ieri Diana Birău.
Potrivit acesteia, studiile ONG-urilor arată că o parte din problema câinilor comunitari se datorează proprietarilor care, din milă pentru pui, îi abandonează. „Fenomenul apare în comunele vecine, întrucât proprietarii ştiu că există un adăpost în Oradea astfel că aduc şi lasă câinii pe străzile oraşului. Pentru a monitoriza problema ne bazăm şi pe voluntari pe care îi aşteptăm să se înscrie la Primăria Oradea. Primul târg de adopţie organizat de SOS Dogs a fost un succes, fiind adoptaţi 30 din cei 40 de câini prezentaţi. Târguri similare se vor organiza periodic în Rogerius şi Nufărul”, a mai spus Diana Birău.
Big-brother
„Cofinanţăm ridicările de câini de pe străzi ca atare avem dreptul să vedem câte se fac efectiv. Proiectul de control al reproducerii câinilor în Oradea merge la cauze, nu la efecte. Primarii din Nojorid şi Sântandrei m-au asigurat că vor adopta proiecte similare”, a completat primarul Bolojan.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!