Printr-un clip video, prefectul de Bihor transmite că măsurile luate de Guvern, dar și cele suplimentare, luate de autoritățile județene, au făcut ca în județul Bihor să existe un singur caz confirmat COVID – 19, până luni 16 martie.
Însă prefectul subliniază importanța crucială a respectării de către cetățeni, mesajelor de interes public transmise de autorități, deoarece “doar împreună putem trece peste această încercare”.
Cei care vin de peste graniță, din zonele de risc, cu peste 500 de cazuri confirmate, intră obligatoriu în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. De asemenea, cei care intră în țară din zone unde a fost declarată carantina, vor fi plasați în carantină în județele de domiciliu.
Prin declararea stării de urgență, Guvernul va putea aloca mai mulți bani pentru medicamente și aparatura medicală necesară, prin achiziții în timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, subliniază prefectul.
Dr. Carp, coordonator medical la nivel de județ
Prin Ordin de Prefect, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean Oradea, a fost desemnat să coordoneze întreaga activitate a spitalelor din județul Bihor, “pentru a gestiona unitar și eficient resursele medicale”.
Redăm din mesajul prefectului Dumitru Țiplea: “Vom avea astfel, la dispoziția județului nostru, toate instrumentele necesare pentru a gestiona situația în modul cel mai eficient.
Orice măsură ce va fi inclusă în cadrul stării de urgență, va fi o măsură absolut necesară, prin afectarea la minim la drepturilor și libertăților cetățenești.
Vă rog să respectați toate indicațiile venite din partea specialiștilor și din partea reprezentanților Ministerului Sănătății, transmise prin intermediul anunțurilor de interes public.
Este foarte important ca fiecare cetățean vizat să respecte măsurile de autoizolare și măsura de carantinare”.
“Mediul privat să fie deschis spre colaborare”
Prefectul subliniază cât de important este ca toți actorii sociali să colaboreze, pentru a limita efectele epidemiei de coronavirus.
Prefectul Țiplea: “Solicit tuturor angajaților serviciilor publice deconcentrate să susțină toate măsurile adoptate de către Guvern.
Solicit mediului privat să fie deschis spre cooperare, pentru a adopta cele mai bune soluții care să permită mersul înainte a economiei. Reducerea impactului negativ al epidemiei în economie trebuie să fie un efort conjugat atât al autorităților, mediului economic și al angajaților.
Viața noastră merge înaintre și trebuie să se desfășoare cât mai normal, dar trebuie să respectăm recomandările de protejare privind infectarea cu Covid – 19, pentru a ne proteja atât pe noi, cât și pe cei din jur.
Vă îndemn să respectați recomandările făcute, deoarece sunt numai pentru binele comun. Doar împreună putem trece peste această încercare.
Doamne ajută”.
Trimite articolul
XDomnu’, am aprecia mai mult daca ne-ați spune unde gasim dezinfectant, masti, medicamente! Nu sa stam acasa pentru ca infrastructura oe care o conduceti nu imi poate garanta securitatea sanatatii! Creeati o psihoza sa va ascundeti incompetenta! Spalam-as pe mâini cu sapun facut din voi!