Suspecții au fost reținuți în urma a două operațiuni care au avut loc în Cluj-Napoca și au fost ulterior arestați de Tribunalului Bihor.
[eadvert]
În primul dintre cele două dosare ale DIICOT Oradea au fost trimise după gratii trei persoane care au fost prinși în seara de 25 martie 2023. Răzvan Nicolae Popa, Andrei Lucian Popa și Marius Raul Ferenți ”au procurat, deținut, manipulat și comercializat, cantitatea de 600 de grame substanță psihoactivă (2-CMC) pentru suma de 21.000 de lei. De asemenea, asupra unuia dintre aceștia au fost găsite alte 600 de grame de substanță psihoactivă (2-CMC), destinată comercializării”, au transmis procurorii DIICOT.
Unul dintre cei trei, Marius Ferenți, are antecedente în ceea ce privește traficul de substanțe interzise. În 2022, el a fost condamnat de Tribunalul Alba la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc în formă continuată (22 acte materiale), la care s-a adăugat o amendă penală de 1.200 de lei încasată în același an de la Tribunalul Constanța.
Cel de-al patrulea suspect a fost reținut o seară mai târziu, tot în Cluj-Napoca. Dan Gabriel Dăncuș a fost prins în flagrant delict „imediat după ce ar fi vândut 1,5 kilograme de substanță cristalină cu efect psihoactiv (2-CMC), cu 21.000 de lei”, au precizat polițiști antidrog din cadrul BCCO Oradea. Dăncuș mai are la activ o condamnare de 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, dată de Judecătoria Cluj-Napoca, în 2021, pentru conducere sub influența alcoolului.
Anchetatorii orădeni au precizat că acțiunile de prindere a celor patru suspecți au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca și de suportul Direcție Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Trimite articolul
Xla 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc în formă continuată . Asta-i Romania! In multe tari pentru orice drog comercializat primești pedeapsa capitală adică pedeapsa cu moartea. La noi ești lăsat liber 🙂
Unele țări au pedeapsa capitală,iar alte țări(SUA,mai exact statul Oregon )legalizează consumul și deținerea inclusiv de droguri de mare risc,pentru ca,din păcate,asta e societatea în care trăim azi..consumul de droguri ,reprezintă de fapt fuga de realitate. De cele mai multe ori cei care sunt prinși sunt cei ‘mici’,ei plătesc,probabil timpul petrecut în detenție produc și mai multă frustrare,degradare,iar când ies de acolo,pot fi un pericol și mai mare pentru societate..pe când,cei ‘mari’ rămân liberi ,de cele mai multe ori. Oamenii ăștia trebuie ajutați să se reintegreze în societate,care societate?una în care în urmă cu câțiva ani aceste substanțe erau considerate ‘legale’ așa numitele etnobotanice. De ce au fost considerate legale,chiar înființate magazine unde se comercializau astfel de produse,nimeni nu știe..Cea mai bună soluție este educația,un exemplu bun poate fi Olanda.