Dorind o îngrijire mai eficientă a spaţiilor verzi, fie ele parcuri, scuaruri, malurile Crişului sau intrările în municipiu, PrimariaOradea a decis împărţirea Oradiei în patru zone, două în stânga Crişului Repede şi două în dreapta sa.
Caietele de sarcini pentru licitarea contractelor de lucrări sunt pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Local (CL) Oradea. Dacă vor fi aprobate, se va demara procedura de licitaţie, care se va finaliza prin încheierea unui acord cadru pe perioada 1 ianuarie 2011 – 1 ianuarie 2014. Contractul de concesionare a serviciilor publice de întreţinere a zonelor verzi include colectarea deşeurilor, cositul vegetaţie, plantări de pomi, udat, nivelat şi decapat pământ.
„O firmă participantă poate oferta pentru o singură zonă din cele patru. Valoarea estimată a lucrărilor aferente celor patru zone este de 6.600.000 lei inclusiv TVA”, transmite Biroul de Presă municipal.
Tot în şedinţa de luni a CL Oradea, vor intra caietele de sarcini pentru licitarea, pe cele patru sectoare, a reparaţiilor şi executării de lucrări noi precum: schimbat/montat coşuri de gunoi, reparaţii mobilier stradal, amenajare de locuri de joacă, confecţii metalice, executare platforme gospodăreşti pentru reziduurile menajere, etc. Valoarea totală estimată pentru toate cele patru zone este de 2.900.000 lei cu TVA inclus.
Cu tot cu parcuri
Cât priveşte cele nouă parcuri a căror întreţinere pentru anul în curs e deja concesionată, ele vor fi scoase din nou la licitaţie, cu tot cu WC-uri publice, dacă vor fi aprobate caietele de sarcini în şedinţa CL Oradea din 9 august.
„Astfel, noile contracte pentru parcurile 1 Decembrie, Libertăţii, Sala Sporturilor, Ghibu, Brătianu, Petofi plus scuar central b-dul Dacia plus giraţii, Piaţa Devei, Ghioceilor şi Parcul Traian, vor fi încheiate tot pe o perioadă de trei ani începând cu 1 ianuarie 2011. Valoarea estimată a contractelor pentru toate cele nouă parcuri fiind de 2.368.000 lei inclusiv TVA”, mai informează municipalitatea.
Factbox: Plata pentru parcuri
În decembrie 2009, Primăria Oradea a concesionat serviciile de întreţinere a parcurilor pentru anul 2010, de care ani de zile se ocupaseră regia RAPAS Oradea şi RER Ecologic Service. Printre perdanţii licitaţiilor s-au mai numărat, din diverse motive, firmele Kaluna şi Dacardi. Dar iată şi sumele de adjudecare, cu menţiunea că ele nu conţin TVA. Suma lor depăşeşte 550.000 de lei. C.H.
Parcul 1 Decembrie (SC Adenandra): 131.248 lei
Parcul Petofi + giraţii (SC Adenandra): 70.702 lei
Parcul I.C. Brătianu (SC Adenandra): 122.332 lei
Parcul Libertăţii (RER Ecologic Service): 34.831 lei
Parcul Traian (RER Ecologic Service): 31.527 lei
Parcul Onisifor Ghibu (RER Ecologic Serv.): 23.800 lei
Scuarul Piaţa Devei (Garden Center Group): 15.388 lei
Parcul Ghioceilor (Garden Center Group): 48.535 lei
Parcul Sălii Sporturilor (Nikolson Trading): 69.816 lei
Nu au fost licitate trei parcuri, administrate acum astfel:
Parcul 22 Decembrie: RAPAS Oradea
Parcul Liniştii: RER Ecologic Service (salubritate) şi Kaluna (cositul ierbii)
Parcul Bălcescu: Murray Press (Florica Sălăjan)
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!