Scopul noii măsuri este de a descuraja sosirea vizitatorilor de zi care contribuie la aglomerarea orașului. În 2022, aproximativ 3,2 milioane de turiști au petrecut noaptea în centrul istoric al Veneției, potrivit datelor oficiale, o cifră care nu include miile de vizitatori care merg acolo doar pentru o zi. Prețul unui bilet este de 5 euro și se aplică pe perioada primăvară-vară turiștilor care vin doar pentru o zi.
Astfel, pentru a putea intra în orașul vechi, între orele 08:30-16:00 (ora locală) va trebui să plătiți taxa care se aplică timp de 29 de zile în total pe o perioadă cuprinsă între 25 aprilie și 14 iulie, atunci când este vârf de sezon.
În cadrul acestui program aprobat anul trecut în luna septembrie de „Parlamentul” local nu este prevăzută nicio limită a numărului de vizitatori. Site-ul de cumpărare a biletelor a fost deschis marți, în limbile engleză și italiană.
Excepție de la plată
Locuitorii din regiunea Veneto, oamenii care lucrează, studiază sau s-au născut în Veneția și oricine deține o rezervare la un hotel din orașul italian vor fi exceptați de la obligativitatea de a cumpăra un bilet. De asemenea, sunt exceptați de la plată copiii sub 14 ani.
Veneția, „un exemplu pentru orașele fragile“
„Veneția este primul oraș din lume care aplică acest sistem, care va putea servi drept exemplu pentru alte orașe fragile (…) care trebuie protejate”, a declarat în luna noiembrie a anului trecut primarul Luigi Brugnaro, potrivit Reuters.
Turismul excesiv este recunoscut de autoritățile locale ca fiind o problemă gravă pentru cel mai cunoscut oraș-canal din lume, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa. Orașul are o suprafață de doar 7,6 km pătrați, dar a găzduit aproape 13 milioane de turiști în 2019, potrivit institutului național italian de statistică. În anii ce vin, autoritățile se așteaptă ca numărul de vizitatori să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei.
Trimite articolul
XPe bune?!?
Da’cu ce e mai prejos Palatul Vulturul Negru decât Palatul Dogilor sau Piața San Marco decât Piața Ferdinand sau Puntea Suspinelor decât noul pod peste Peța sau Bazilica Sfântul Marcu decât bisericuța din Nufăru din stația de tramvai ?
Domnul primar Birtaşu şi domnul city break manager Alain Delon de Peța, sau cum îi spuneți, ar trebui să introducă şi în Oradea o taxă pentru vizitatori. Că nu mai au orădenii loc să arunce un ac de gămălie pe Corso, din cauza afluxului fantastic de turişti.
-
Iar pasajele noi daca le umplem cu apa merge si gondola.
Contra cost, pentru dezvoltare, normal.
Iar in centru piramida avem, mai trebuie un sfinx cu mutra lui ilie.