25 de echipe formate din doi vatmani, reprezentante a 19 țări, se adună în acest weekend la Oradea, pentru TRAM-EM – Campionatul European al Vatmanilor, organizat în premieră, în România.
„Suntem singurii din România care participă. Din 10 ediții ale campionatului, câte s-au ținut, noi am participat la opt. Cel mai bun rezultat l-am avut la Bruxelles, când echipa noastră formată din Cristina Baiduca și Vasile Bălaj au luat locul 3”, ne-a spus directorul tehnic al OTL SA, Marius Nicoruț.
Echipa care va reprezenta Oradea în campionat, compusă din Karoly Eva și Leonte Onița, a fost selectată în urma unei competiții interne. OTL are, acum 96 de vatmani.
[eadvert]
Conducerea OTL SA și echipa de organizatori s-a aflat și marți, în Piața Unirii, pentru a stabili detalii în teren.
Programul TRAM-EM de la Oradea a fost bătut în cuie și anunțat deja. Prima zi este rezervată dezbaterilor și prezentărilor interactive. Tema primului panel e „Dezvoltarea sistemelor de transport electric, cu precădere cele pe șină (tramvai, metrou). Accesibilizarea stațiilor pentru persoanele cu mobilitate redusă (PMR). Instalarea de sisteme de informare în stații. Achiziția de tramvaie și de trenuri de metrou. Integrarea tarifară cu transportul feroviar. Trenuri metropolitane în jurul aglomerărilor urbane. Utilizarea infrastructurii feroviare existente și completarea ei cu noi tronsoane. Trenuri din orașe către aeroporturi. Biletul unic în zonele metropolitane. Instalarea de validatoare pentru transportul public în trenurile operatorilor feroviari. Eliminarea obligativității de a plăti rezervarea locului în tren pe distanțe mai mici de 40 km”.
Sâmbătă, ziua concursurilor
În 3 iunie sunt programate probele de concurs, serbarea populară și concertul.
În prima parte a zilei, de la ora 11:00 și până la 13:00, va avea loc prima rundă de concursuri. Tradiția spune că echipa gazdelor deschide evenimentul, urmată de echipa care a câștigat ediția anterioară, în acest caz, Hanovra. Intrarea în competiție a celorlalte echipe de stabilește prin tragere la sorți.
În prima sesiune de concurs, echipele trebuie să parcurgă șase probe, timpul optim este sub 3 minute.
Probele constau din conducerea cu viteză de 25km/h cu oprire la punct fix, biliard, stingerea unui incendiu improvizat în afara tramvaiului – acestea vor fi făcute cu o garnitură Astra – respectiv probele de gabarit – să oprească în dreptul unui manechin, cât mai aproape, dar fără să-l atingă, să oprească cu ușa 3 la punct fix și proba de bowling.
A doua sesiune conține aceleași probe, dar intrarea în concurs e în ordine inversă și se schimbă vatmanul, astfel încât amândoi membri echipei să concureze.
După-amiaza e programată decernarea premiilor și seara, după ora 21:00, în Piața Unirii va avea loc concertul Irinei Rimes.
Pe parcursul zilei, Piața Unirii va fi amenajată astfel încât să ofere ceva pentru fiecare: 12 foodt-ruck-uri, locuri de joacă pentru copii și scena pentru prestații ale artiștilor locali.
De asemenea, tramvaiul de epocă va staționa pe Independenței, cu o expoziție de imagini care prezintă istoria tramvaiului.
Bugetul evenimentului este de 200 mii euro, bună parte din bani sunt din partea sponsorilor.
Trimite articolul
XCare reuseste sa treaca cu tramvaiul prin Centrul Civic (unde se fac pasajele tembele ale tembelului), castiga competitia!
-
Exact😄😄😄😄😄