Dacă pentru contracandidatele lui Vasile Blaga s-a pus la dispoziţie sediul PDL Bihor, pentru candidatul pe care filiala îl susţine la Convenţia PDL din 23 martie, Gavrilă Ghilea şi colegii săi au rezervat sala mare a Prefecturii Bihor. Demersul nu a fost unul în van, sala umplându-se cu membri de partid.
Promite muncă
Vasile Blaga a venit însoţit de o echipă cu nume sonore în PDL: secretarul general Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Andreea Paul Vass, Traian Ungureanu, Marian Jean Manolescu, Radu F. Alexandru, ulterior în sală ajungând şi Theodor Stolojan – toţi susţinători ai moţiunii Blaga – „România Dreaptă”. Toţi aceştia au luat cuvântul pentru a-şi arăta sprijinul şi încrederea în Vasile Blaga.
Actualul preşedinte al PDL le-a transmis bihorenilor că le poate promite un singur lucru: muncă. Ca un răspuns la schimbarea de generaţii propuse de Macovei şi Udrea, Blaga a ţinut să spună la Oradea că în PDL este loc pentru oameni de toate vârstele. Cum Elena Udrea declarase cu o zi înainte, tot la Oradea, că la alegerile parlamentare „armata PDL nu a avut comandatul pe front”, Blaga a replicat, caracterizând declaraţia lui Udrea ca fiind „o «părere autorizată» a unei doamne care a preluat PDL Bucureşti (de la Vasile Blaga – n.r.) la 46% şi a ajuns la 10%”. Trecut în Opoziţie, PDL are acum timp să se reorganizeze, crede preşedintele portocaliilor. Pentru Vasile Blaga, partidului îi prinde bine Opoziţia, iar dezertările unora ca Frunzăverde şi Stănişoară, „mai slabi de înger”, nu fac decât să arate cine sunt cu adevărat pedelişti. Vasile Blaga spune că PDL trebuie să intre la guvernare „doar după alegerile generale” şi că pe viitor este de evitat ca preşedintele partidului să fie şi premier.
Despre el, Blaga recunoaşte, fără a se ruşina, că este un fost FSN-ist, evidenţiindu-şi, totuşi, desprinderea de Iliescu şi Măgureanu, la începutul anilor 90. Cu această ocazie, Blaga a lansat acuze şi spre guvernarea USL, indicând faptul că „aceştia” vor să bage Oltchim în insolvenţă doar pentru a vinde mai apoi combinatul „chiar de gratis”. „Aşa vor face şi cu CFR Marfă”, a prefigurat Blaga, dând exemplul vinderii Petrom în 2004, de către Guvernul Năstase.
„Soluţia (pentru PDL – n.r.) este chiar tatăl descentralizării în România, care este Vasile Blaga!”, a exclamat, la microfon, europarlamentarul Traian Ungureanu, insistând asupra felului în care Vasile Blaga cunoaşte în detaliu toate judeţele României, nu doar Bihorul. Scriitorul Radu F. Alexandru le-a transmis pedeliştilor bihoreni că Vasile Blaga a fost cel care a avut ideea boicotării referendumului pentru demiterea preşedintelui. Blaga l-ar fi convins pe Traian Băsescu să accepte această strategie, singura care „putea întoarce glontele de pe ţeavă”.
Stolo , fanul lui Blaga
Ajuns mai târziu, Theodor Stolojan şi-a făcut intrarea în sală în aplauzele asistenţei, semn că fostul premier se bucură şi acum de aprecierea pedeliştilor bihoreni. Stolojan a ironizat-o discret pe Udrea, arătându-se amuzat de pretenţiile acesteia, că ar fi fost azi în locul lui Oprescu, dacă ar fi fost lăsată să candideze la Primăria Bucureşti. Monicăi Macovei i-a transmis că partidul are nevoie de ea. De aceea, Macovei nu ar trebui să fie tot timpul „cu mâna pe clanţă” în PDL, i-a transmis Stolojan, opinând că ex-ministrul Justiţiei abia acum, cu ocazia actualei campanii interne, îşi capătă experienţa muncii de partid. „În mod evident, Vasile Blaga este cel mai competent în acest job, care nu este un hobby”, a atras atenţia Stolojan, despre munca de la şefia partidului. „Nimeni nu poate contesta ce înseamnă Vasile Blaga în PDL. El a condus toate campaniile electorale”, subliniază Stolojan, accentuând şi calitatea lui Blaga de a trata oamenii aşa cum se cuvine. Theodor Stolojan a pus în balanţă şi faptul că anul trecut, atunci când PDL a fost trecut în Opoziţie, Vasile Blaga a fost singurul dispus să preia frâiele de la Emil Boc.
În discursul său, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea a subliniat faptul că, în campania electorală, nici un alegător nu i-a transmis că nu-l votează doar pentru că este în echipă cu Vasile Blaga. În schimb, oamenii nu au votat cu PDL, pentru „altcineva”, a spus Ghilea cu subînţeles, făcând aluzie la „cuplul” Băsescu – Udrea. Ghilea s-a arătat deranjat şi de faptul că, dacă Blaga şi-a asumat o vină pentru rezultatul prost al PDL de la alegerile parlamentare, contracandidatele sale nu-şi asumă nici măcar parte din vină! Pentru Ghilea, Blaga este singura şansă pentru ca PDL să rămână un partid unit, iar faptul că acesta este sprijint în cursa sa „de o echipă de personalităţi spune totul”. Şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a ţinut să ia cuvântul. Printre altele, Ţîrle a „înţepat-o” pe Udrea, arătând că, spre deosebire de ministrul Blaga, de la ministerul condus de Elena Udrea banii nu veneau spre primării, ci cu dedicaţie spre anumite firme!
PDL Bihor ramane pro – Vasile Blaga
Citiți principiile noastre de moderare aici!