Distracţie, valori forestiere, arte, prietenie, reîncărcare fizică şi mentală sunt cele promise de organizazori.
[eadvert]
Vineri, 24 septembrie, la sediul Direcţiei Silvice Bihor a avut loc semnarea protocolului trilteral de colaborare în vederea organizării acestui eveniment. Protocolul a fost semnat de către Szabo Lajos preşedintele fundaţiei Cântă Pădurea, Suciu Teodor directorul Direcţiei Silvice Bihor şi Timaru Nicolae reprezentantul Gărzii Forestiere Oradea.
Ca și în edițiile anterioare şi acesta cea de a 6-a ediţe vor fi organizate ateliere de joacă pentru copii în vecinătatea cantonului Băile 1 Mai, parcurgerea unui traseu tematic pe ruta canton silvic Băile 1 Mai – loc de desfășurare a concertului (cca. 800 m), traseu pe care publicul participant are ocazia să afle informații despre pădure ca ansamblu, speciile de arbori întâlniți, specii de plante și alte informații legate de pădurea ca ecosistem. Prezentarea va fi interactivă reprezentanții domeniului silvic vor răspunde la întrebările celor prezenţi.
Va avea loc şi un concert de muzică de populară, muzică de cameră, corală, clasică și simfonică-instrumentală într-un cadru natural deosebit, reprezentat de pădurea Băile 1 Mai, administrată de D.S. Bihor.
Vor interpreta cvartetul Filarmoncii de Stat Oradea, corul Liceului de Arte Oradea, tinere speranţe ale Liceului de Arte Oradea, precum și coruri și ansambluri instrumentale din Ungaria. Va avea loc de asemenea o prezentare de modă în spiritul conştientizării ecologice.
Trimite articolul
XPetul sună – vant, doza o aruncã sunetul de harpã de la sarma lungã şuierã prin coaste și se bate toba în carcase pungã, vioara e o vântã.