Atunci când e vorba de arhitectura orașului, familia Rimanóczy ocupă un loc central. Decorațiunile Palatului Moskovits i-au inspirat pe Gabriella Ludescher de la Fan Ice și pe cofetarul ei, care au realizat un model din zahăr al edificiului respectiv. În acest an, a fost realizată și felia de tort Rimanóczy, ușoară, cu brânză de vaci, mascarpone, stafide, stafide înmuiate în rom cu frișcă, iar desertul Art Nouveau a fost realizat din cremă ușoară de ciocolată și vișine. Peste 1.000 de oameni s-au bucurat de bunătățile realizate cu acest prilej.
[eadvert]
Arhitectura Palatului Moskovits este o nouă mostră de apetit deosebit pentru secessionul de sorginte germană al lui Rimanóczy, secession münchenez, aşa-numitul Lilienstil. Deci întregul concept a fost realizat în jurul numelui arhitecților Rimanóczy. Pető Dalma, președintele Asociației Ovisuli, unul dintre organizatori, a anunțat de altfel prezența la Oradea a descendenților familiei Rimanóczy. Un fapt mai puțin obișnuit, deoarece nu zilnic pot fi întâlniți descendenții arhitecților care și-au pus amprenta pe fața Oradiei. Ei locuiesc la Budapesta și urmăresc mereu evenimentele care sunt legate de numele strămoșilor. Așa au descoperit și evenimentul de la Oradea, iar fiul lui Rimanóczy Kálmán, Zoltán, i-a contactat pe organizatori, pentru a se întâlni. Au fost primiți de Pető Dalma, președintele Asociației Ovisuli, de deputatul Rozália Biró și de antreprenorul Gabriella Ludescher.
Printre altele, ei au pus o floare în fața statuii lui Rimanóczy Kálmán. Trei generații din familie au fost prezente la Oradea. Rimanóczy Zoltán s-a născut la Oradea, s-a mutat în Ungaria la începutul anilor 1970 și de atunci nu a mai fost aici, dar a mărturisit că se simte mândru când știe că bijuteriile arhitectonice ale orașuui poartă semnătura familiei sale.
Trimite articolul
Xcine..este tanti rozi???.. ceva intelectuala???..și nu a auzit lumea de ea…
.
-
Neaqmu ei unguresc a construit toată Nagyvaradule. Așa că, nu mai pune întrebări inutile:)