ACTUALIZARE 2: Cei trei subofițeri vizați de ancheta DNA fac parte din Grupa de Acțiuni Speciale a Jandarmeriei Bihor, dezvăluie ebihoreanul.ro. Este vorba despre plutonierul adjutant Ciprian Mladin, plutonierul adjutant Andrei Purge și de plutonierul major Cătălin Miheş, arată sursa citată. Primul este preşedintele clubului moto Blue Knights Oradea, în timp ce Andrei Purge şi Cătălin Miheş s-au remarcat prin participarea la diferite competiţii tactice, printre care Blue Warriors – Asaltul, ediția a VI-a, s-a desfășurat în perioada 15-18 octombrie 2024, unde echipa Jandarmeriei Bihor s-a clasat pe locul al doilea din cele 23 de de echipe participante din cadrul structurilor de intervenție, acțiuni speciale și antiteroriste ale Ministerului Afacerilor Interne.
ACTUALIZARE: Direcția Națională Anticorupție a venit cu precizări legate de perchezițiile efectuate în Bihor, în cazul a trei jandarmi suspectați de fraudă cu certificate medicale. „Procurorii militari din cadrul DNA – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate celor de corupție, în cursul anilor 2023 și 2024”, se arată în informarea Direcției Anticorupție.
Astfel, procurorii DNA au confirmat că în cursul zilei de marți, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanță, au fost efectuate „percheziții domiciliare în trei locații situate pe raza județului Bihor, reprezentând domiciliile unor persoane fizice, cadre militare în activitate încadrate la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean «General de brigadă Anton Berlescu» Bihor”.
Procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
Știre inițială
Informația a fost dezvăluită de surse citate de G4Media.
Totul s-ar fi petrecut în intervalul 2023 – 2024, când cei trei jandarmi ar fi primit aprobare de la conducerea instituției bihorene să cumuleze concedii medicale, în perioada cărora ei ar fi fost angajați contractori militari privați în Republica Democratică Congo.
Angajările erau realizate prin intermediul Asociației Românilor care au activat în Legiunea Franceză, coordonată de către Horațiu Potra, relatează G4Media, care susține că sunt suspiciuni de luare de mită, fals intelectual, uz de fals, fals în declarații și înșelăciune.
Potrivit informațiilor Jurnal bihorean și Bihon, descinderile au avut loc la domiciliile celor trei subofițeri, în timp ce de la Inspectoratul Județean de Jandarmi au fost ridicate documente în cadrul unui dosar instrumentat de DNA.
„Facem precizarea că Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor i s-au solicitat de către DNA, printr-o ordonanță, predarea unor înscrisuri având în vedere un dosar pe care instituția mai sus menționată îl instrumentează. De asemenea, la acest moment, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor nu se desfășoară percheziții de către organele abilitate ale Direcției Generale Anticorupție. Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor colaborează cu organele de cercetare penală și de fiecare dată când ni se vor cere pe cale oficială informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate”, se arată într-o informare a Jandarmeriei Bihor, transmisă de Alina Ștefan, purtătorul de cuvânt al instituției.
Trimite articolul
XAceeași situație și la penitenciar, sunt mascați care pe.langa serviciu fac Taxi ( transportând rudele deținuților în scopuri ilicite) astfel mergând în croaziere de lux 🙂 oare din ce bani?
Borfasi in uniforma, tipic pt Romania 🙁
Eu unul nu-i condamn cu toate ca acestia au anumite interdictii. Oamenii doresc sa traiasca mai bine, sa asigure un comfort famililor, asa ca toti acestia isi risca viata pe “barba” lor. Nimeni nu trebuie hulit, daca e sa hulim pe cineva, intreaga clasa politica.