În urma controlului la adpostul de câini de la Grivei, ADP SA, administrator al locației, Direcția Sanitar Veterinară a aplicat o amendă mai degrabă simbolică, de 1000 de lei. Poliția a anunțat, vineri de dimineață, că a deschis o cercetare penală in rem după cele constatate.
[eadvert]
A fost dată și o amendă în valoare de 3000 lei, pentru neregulile constate, respectiv supraaglomerare, igiena și tratamentul animalelor. Conform directorului DSVSA Bihor, Remus Moțoc, multe din nereguli au fost remediate deja.
În cursul săptămânii viitoare inspectorii DSVSA Bihor vor merge în control la Adăpostul Grivei pentru a vedea dacă au fost luate toate măsurile.
Ce zic reprezentanții Primăriei Oradea
„Am în față o notă de control, de la DSV, prin care s-au trasat ce măsuri trebuie luate, cu termene de implementare. Am primit o amendă 1000 lei la HG 984/2005 cu modificările ulterioare, articolul 5 punctul 4”, spune directorul ADP SA, Liviu Andrica.
El spune că nu a fost informat, până acum, despre urmările controlului.
„Din câte am înțeles, au fost probleme că în izolator au fost câini slabi care nu ajungeau să se hrănească cum trebuie, din cauza câinilor mai puternici”, mai spune directorul. Vineri, la ora 10:00, administratorul adăpostului s-a prezentat la Poliția Animalelor, mai zice Liviu Andrica, precizând că „nici până acum nu avem nicio informare oficială despre ce se întâmplă”.
Articolul de lege trecut în procesul verbal de Direcția Sanitar Veterinară se referă la „lipsa protecției față de sursele de contaminare a echipamentelor de furajare și adăpare”.
„Aștept detalii”
La rândul său, și primarul Florin Birta spune că nu e la curent cu evoluțiile: „aștept să îmi dea detalii conducerea ADP SA. Totuși, adăpostul acela funcționează de multă vreme și nu am avut probleme de acest gen până acum. Am înțeles că administratorul adăpostului și juristul au fost la Poliție și aștept să îmi dea detalii”.
Edilul mai zice că, recent, a început „colectarea câinilor de pe străzule din județ și aducerea câinilor la Grivei. Când colectezi de pe străzi, câinii pot fi în diferite stadii. Eu aștept o poziție oficială a Poliției și a DSV”, mai insistă Birta.
Unu dintre cei trei câini a murit la scurt timp după ce a fost luat de una dintre voluntare pentru a fi salvat. Este vorba despre câinele de talie medie, maro, care era piele și os.
Trimite articolul
XBravo PMO ca ne scapa de caini. Bani aruncati pentru hrana. Pe banii aia se pot face investitii , poduri, pietonale, piste de biciclete. Nu ca in Teleorman , si ce plateste USR la postaci. PNL e cel mai tare partid . Numai postaci pe aici, e plin netul de postaci platiti, de ce nu dati mancare la animale, nu la postaci de partid. Asa-i USR, partidul plin de postaci
in orice alta tara cu legi ca aici cu șpagă se sterge totul erau închiși cei cu adăpostul! sau cei care au grija de adăpost !!
Primarul Florin Birta: „totuși, adăpostul acela funcționează de multă vreme și nu am avut probleme de acest gen până acum”.Ai fost vreodata acolo sa vezi cum a fost si cum e acum?Nu cred….
Andrica sper ca nu tu, ce copii tăi și ai fostului primar care te-a pus sef la adp, sa simtă tot ce au simțit oamenii și animalele care au suferit din cauza ta, mafioți care urmăriți doar interesul celor de sus. Am auzit că dai orădenii ăia amărâți care mătură piețele si vrei sa aduci africani fiindcă ăia vin pe bani de nimic. dar… la cât costă o masa în piață plătești un maturator o lună.
Sper sa ajungi sa furi flori din cimitirul pe care il conduci
Rusine !!!
O Sa LE PLATEASCA PMO? ADICA DIN TAXE SI IMPOZITE? ADICA TOT NOI?
Ar fi foarte interesant, să se verifice și ce fel de mâncare pentru animale se achiziționa. Este foarte posibil ca din banii alocați să se fi achiziționat și mâncare pentru animale cu Pedigree. Evident aceea nu era pentru animăluțele cazate în centru. Erau pentru animăluțele aflate în proprietatea decidenților acelui adăpost. Ar trebuiii să se facă public aceste achiziții.
era de asteptat acest verdict, “cainii sunt de vina” 🙁 . ce tara de rahat !