Domnul Achim Tröster, ministru consilier, adjunct al şefului Misiunii şi domnul Sebastian Gromig, şeful Secţiei Economice şi Comerciale s-au întreţinut timp de o oră cu delegaţia UNPR, ocazie cu care au fost abordate teme de interes pentru mediul de afaceri din România. Sporirea numărului de turişti germani atraşi pentru zonele importante turistice româneşti – Marea Neagră, Deltă, Mănăstirile din Moldova, la băile termale, atragerea de capital german în zona de vest a României – în mod special pentru parcurile industriale din Timişoara, Arad, Oradea, atragerea de know how german, realizarea unui forum de afaceri româno-german pe domeniile energiilor regenerabile, turismului şi IT-ului, dar şi modul în care afectează introducerea salariului minim în Germania firmele de transport din România au figurat pe agenda de discuţii a celor două părţi. Ioan Lucian, preşedinte UNPR, Radu Ioan, membru în Consiliul Naţional şi Alexandru Mărgăritescu, director de Comunicare şi Imagine au alcătuit delegaţia Uniunii Naţionale a Patronatului Român la această fructuoasă întâlnire.
„România şi Ungaria trebuie să se dezvolte împreună”
…au concluzionat ambasadorul Ungariei, Excelenţa Sa, domnul Botond Zakonny şi preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, domnul Ioan Lucian, în cadrul întâlniri din 27 ianuarie 2015, la sediul Ambasadei Ungariei din Bucureşti.
„Este foarte important pentru UNPR ca buna colaborare care există pe zona de frontieră comună România – Ungaria între mediile de afaceri să fie extinsă la nivel naţional.
Ne dorim realizarea unor proiecte pe fonduri europene care să contribuie la sporirea facilităţilor pentru firmele maghiare care doresc să investească în România şi a firmelor româneşti care doresc să investească în Ungaria”, a declarat preşedintele UNPR, Ioan Lucian. Promovarea pachetelor turistice comune pentru zonele transfrontaliere de interes turistic a fost un alt subiect dezbătut în cadru întâlnirii. De asemenea, UNPR va înainta ambasadei Ungariei de la Bucureşti propuneri de companii partenere pentru investitorii maghiari. Liderul UNPR preconizează organizarea unui forum de afaceri româno-maghiar pe domeniile de cercetare, turism şi mediu, în toamna acestui an. „România şi Ungaria trebuie să aibă un parcurs de dezvoltare economică comun, care se poate înfăptui şi cu sprijinul factorului politic din cele două ţări”, a precizat în încheiere preşedintele UNPR, Ioan Lucian.
Citiți principiile noastre de moderare aici!