Deschiderea evenimentului a avut loc luni dimineața, în Aula Magna. Prof. univ. dr. Sanda Filip, prorector al Universității din Oradea, le-a adresat participanților un mesaj de bun-venit.
„Vă mulțumesc pentru prezența dumneavoastră la Oradea și sper ca aceste cursuri să reprezinte doar primul pas al unei colaborări de durată”, a spus Sanda Filip.
Coordonatorul evenimentului, asist. univ. dr. Ioana Coita, a explicat că acesta reunește cadre didactice, experți și doctoranzi care utilizează modele de Machine Learning, atât în cercetare, cât și în industrie.
„Cursul este conceput ca un forum dinamic de dezbatere pe tema provocărilor etice asociate utilizării datelor reale în dezvoltarea modelelor Machine Learning. Aceste două zile reprezintă o oportunitate de învățare, colaborare și schimb de idei pentru toți cei interesați de intersecția dintre etică, Inteligență Artificială și inovațiile în Finanțe Digitale”, a subliniat Ioana Coita.
Printre lectorii prezenți la eveniment se numără: Frédérik Sinan Bernard, Xiaohong Huang și Renata Guizzardi de la Universitatea din Twente, Sebastian Văduva de la Universitatea „Emanuel” din Oradea, Wolfgang Karl Hardle de la Universitatea Humboldt din Berlin, Daniel Pele de la Academia de Studii Economice București, Jana Peliova de la Universitatea Economică din Bratislava, Karsten Wenzlaff de la Universitatea din Hamburg, Olivjia Filipovska de la Institutul Geostrategic Global din Skopje, Adriana Tiron-Tudor, Codruța Mare și Liana Stanca de la Universitatea „Babeș–Bolyai” din Cluj.
Vorbind în numele cadrelor didactice participante, prof. univ. dr. Catarina Simones da Silva, de la Universitatea din Coimbra, i-a prevenit pe studenții doctoranzi că zilele următoare vor fi dedicate „cunoașterii, învățării și împărtășirii în aceste domenii de top”.
Evenimentul găzduit de Universitatea din Oradea face parte din proiectul european Horizon Marie Skłodowska-Curie – DIGITAL: https://www.digital-finance-msca.com/. Acesta este organizat de Universitatea din Oradea, Spinoff-ul FinNex, Universitatea din Twente (Olanda), Universitatea din Coimbra (Portugalia), Universitatea de Economie din Bratislava (Slovacia), Universitatea din Sofia St. Kliment Ohridski (Bulgaria), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, Academia de Studii Economice din București.
Citiți principiile noastre de moderare aici!